Sør-afrikansk politi avslutter letingen etter Marie Sæther Østbø (20)

Lokalt politi i Sør-Afrika bekrefter at de har avsluttet letingen etter studenten Marie Sæther Østbø, som forsvant sporløst i Segdefield for tre uker siden.

SAVNET: Leteaksjonen etter den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø fra Stavanger, er nå avsluttet uten noen funn. 20-åringen ble sist sett på en strand utenfor den sørafrikanske byen Segdefield onsdag 18 april. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Leteaksjonen etter den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø fra Stavanger, er nå avsluttet uten noen funn. 20-åringen ble sist sett på en strand utenfor den sørafrikanske byen Segdefield onsdag 18 april. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Letingen er avsluttet fordi den har bundet opp alle våre ressurser, men uten at vi har funnet noe tegn til den savnede personen, sier Malcom Pojie, politiets talsmann i Segdefield til NRK.

20-åringen var på utveksling i Toulouse i Frankrike, og var i Sør-Afrika på ferie med en studievenninne.

Hun ble sist observert gående alene på en strand ved 18.40-tiden onsdag 18 april. Da hun ikke dukket opp på en avtalt middag senere på kvelden, ble hun meldt savnet.

Norsk politi har lenge vurdert å sende etterforskere til Sør-Afrika, men etter snart tre uker har politiet fremdeles ikke bestemt seg.

- Per i dag er det ikke tatt noen avgjørelse, men slik saken står er det ikke planer om å reise ned, sier Egil Vestvik, seksjonsleder på etterforskning ved Sørvest politidistrikt, til NRK. Vestvik påpeker at norsk politi etterforsker saken.

Lokalt politi i Segdefield uttalte tidlig at de ikke hadde mistanke om noe kriminelt og har hele tiden sett på saken som en savnetsak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer