Sør-Korea: - Kim Jong-un fikk fjernet cyste

Sørkoreanske spioner hevder diktatorens lange fravær fra offentligheten skyldtes en operasjon.

OPERERTE: Sør-Koreas etterretningsbyrå hevder at Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ha fått fjernet en cyste i sitt høyre bein. Foto: KCNA
OPERERTE: Sør-Koreas etterretningsbyrå hevder at Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ha fått fjernet en cyste i sitt høyre bein. Foto: KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, viste seg offentlig for første gang på godt over en måned, da han besøkte et nytt boligfelt og forskningssenter for to uker siden.

Sør-Koreas etterretning hevder nå å vite at diktatorens fravær fra offentligheten skyldtes at han gjennomgikk en operasjon i september eller oktober, for å få fjernet en cyste i sin høyre ankel, skriver The Guardian.

Videre hevdes det at cysten kan komme tilbake som et resultat av diktatorens overvekt, røyking og travle hverdag.

Heftige spekulasjoner Det lange fraværet hans fra offentligheten førte til heftige spekulasjoner om at Kim er alvorlig syk, eller at han har holdt på å miste makta i et av verdens mest isolerte og lukkede land. Enkelte lurte også på om diktatoren planla krig.

De siste gangene han opptrådte offentlig før han forsvant, haltet 31-åringen. Noe som blant annet ble vist på nordkoreansk TV i juli. Han var også tydelige mer overvektig enn noensinne. Da han dukket opp igjen, støttet han seg til en stokk.

- Lider av «ubehag» At den koreanske lederen har lange pauser borte fra offentligheten er ikke uvanlig, men fraværet i september og oktober var det lengste siden han tok over ledelsen etter sin fars død i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer