ARRESTERT: Chung Yoo-ra (20) er datteren til den sørkoreanske presidentens livscoach. Hun er pågrepet av dansk politi siktet for sin rolle i korrupsjonsskandalen som har ført til riksrettssak mot presidenten. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
ARRESTERT: Chung Yoo-ra (20) er datteren til den sørkoreanske presidentens livscoach. Hun er pågrepet av dansk politi siktet for sin rolle i korrupsjonsskandalen som har ført til riksrettssak mot presidenten. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File PhotoVis mer

Sør-Korea ber Danmark utlevere etterlyste Chung Yoo-ra

Datter av president Park Geun-hyes korrupsjonssiktede venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea ber Danmark utlevere Chung Yoo-ra, som er etterlyst for sin rolle i korrupsjonsskandalen som truer med å felle presidenten i hjemlandet.

20-åringen, som er datter av president Park Geun-hyes korrupsjonssiktede venninne Choi Son-sil, ble pågrepet i Aalborg mandag og sitter varetektsfengslet i Danmark.

Sør-Korea har etterlyst henne internasjonalt, og dansk påtalemyndighet bekrefter at de har mottatt en formell begjæring om utlevering.

Sør-Koreas nasjonalforsamling vedtok i desember å stille president Park Geun-hye for riksrett i forbindelse med en korrupsjonssak mot Choi Son-sil.

Choi er siktet for korrupsjon og maktmisbruk og anklages for å ha brukt sitt nære vennskap med presidenten til å påvirke regjeringen, samt til å presse selskaper til å gi store pengebeløp til en stiftelse hun selv skal ha beriket seg på. (©NTB)