Sør-Korea foreslår høynivåsamtaler med nord

Sør-Korea foreslår samtaler på høyt nivå med nabolandet Nord-Korea 9. januar, ifølge medier i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Vi håper Sør og Nord kan sitte ansikt til ansikt og diskutere deltakelse for en nordkoreansk delegasjon i vinterlekene i Pyeongchang, samt andre temaer av gjensidig interesse for å styrke de koreanske båndene, sier Sør-Koreas gjenforeningsminister på en pressekonferanse tirsdag. Nyheten ble kjent tirsdag morgen, bare en uke før den foreslåtte møtedatoen.

Forslaget kommer etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un anla en mer forsonende tone enn vanlig i sin nyttårstale. Han ga blant annet uttrykk for håp om fredfylte olympiske leker i Sør-Korea i februar og antydet nettopp at Nord-Korea kan sende en delegasjon til lekene.

Kim sier også at han er åpen for dialog med nabolandet i sør, melder nyhetsbyrået Reuters. Forholdet mellom de to landene – og mellom Nord-Korea og USA – har lenge vært svært anstrengt. Formelt er Nord- og Sør-Korea fortsatt i krig, etter at Koreakrigen på begynnelsen av 1950-tallet endte med våpenhvile, men ingen fredsavtale.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer