Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea har avfyrt varselskudd etter at objekt fløy fra nord til sør

Meldingen om varselskuddene kommer samtidig som situasjonen på Koreahalvøya er svært spent.


VARSELSKUD: Sør-Korea har skutt varselskudd mot Nord-Korea etter meldingen om at et uidentifisert objekt passerte den sørkoreanske grensen. Her er den nordkoreanske lederen Kim Jong-un. Foto: Wong Maye-e / AP / NTB scanpix
VARSELSKUD: Sør-Korea har skutt varselskudd mot Nord-Korea etter meldingen om at et uidentifisert objekt passerte den sørkoreanske grensen. Her er den nordkoreanske lederen Kim Jong-un. Foto: Wong Maye-e / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sørkoreanske forsvaret sier det har avfyrt varselskudd mot et uidentifisert objekt som skal ha krysset grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Meldingen om varselskuddene kommer samtidig som situasjonen på Koreahalvøya er svært spent.

Sør-Korea har skjerpet overvåkingen av luftrommet etter tirsdagens observasjon av det uidentifiserte objektet, men for øvrig har det kommet få opplysninger om hva som har skjedd.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har militæret avfyrt om lag 90 maskingeværrunder i luften og mot Nord-Korea. Det skriver også at Sør-Korea undersøker om en nordkoreansk drone kan ha krysset grensen, men uten å oppgi noen kilde for opplysningene.

I 2010 ble 50 sørkoreanere drept i angrep som Nord-Korea ble anklaget for å ha gjennomført.

(NTB)

Hele Norges coronakart