Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea har skutt varselskudd mot grensa

Mistenker nordkoreansk drone.

ØNSKER SANKSJONER: Den sørkoreanske presidenten Park Geun-hye understreket behovet for kraftige sanksjoner mot Nord-Korea etter prøvesprengningen i forrige uke, da hun talte til nasjonen i dag. Samtidig blir det kjent at sørkoreanske styrker har skutt varselskudd mot det som antas å være en nordkoreansk drone som beveget seg over grensa. Foto: Kim Hong-ji / Pool Photo via AP / NTB scanpix
ØNSKER SANKSJONER: Den sørkoreanske presidenten Park Geun-hye understreket behovet for kraftige sanksjoner mot Nord-Korea etter prøvesprengningen i forrige uke, da hun talte til nasjonen i dag. Samtidig blir det kjent at sørkoreanske styrker har skutt varselskudd mot det som antas å være en nordkoreansk drone som beveget seg over grensa. Foto: Kim Hong-ji / Pool Photo via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Korea har skutt flere varselskudd mot et «mistenkelig flygende objekt» på den sørkoreanske siden av grensa mot Nord-Korea, opplyser en kilde i det sørkoreanske militæret til Reuters.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, antas det at det flygende objektet er en nordkoreansk drone. De skriver at sørkoreanske styrker skjøt rundt 20 skudd med maskinpistol.

Returnerte mot nord Den antatte dronen fløy tilbake til den nordkoreanske siden av grensa etter at skuddene falt.

- Det uidentifiserte, flygende fartøyet kom til syne på himmelen over observasjonsposten Mount Dora, i den vestlige delen av grenseområdet, klokka 02.10. Militæret svarte med advarsler og skudd før fartøyet øyeblikkelig returnerte mot nord, opplyser sørkoreanske myndigheter i en uttalelse, ifølge Yonhap.

Prøvesprengte bombe Hendelsen inntreffer i en periode med høy spenning mellom de to nabolandene, etter at Nord-Korea i forrige uke erklærte at de hadde gjennomført en prøvesprengning av det de hevder er en hydrogenbombe.

Erklæringen fra nordkoreanske myndigheter kom kort tid etter at det ble registrert et tilsynelatende menneskeskapt jordskjelv, målt til en styrke på 5.1, natt til forrige onsdag.

Jordskjelvet ble registrert like ved testbasen Punggye-ri, der Nord-Korea gjennomførte sine tre foregående atomprøvesprengninger.

Nyheten kom bare timer etter at det ble kjent at landet skal ha gjennomført en missiloppskytning fra ubåt i desember, etter et mislykket forsøk på det samme i november.

Ønsker strenge sanksjoner Toppolitikere verden over var raske med å uttrykke sin bekymring, men eksperter har stilt seg tvilende til at Nord-Korea skal ha utviklet en hydrogenbombe, som er langt kraftigere enn en vanlig atombombe.

Sør-Korea svarte på prøvespregningen med å skru på propagandahøyttalerne i grenseområdet, noe som igjen førte til at Nord-Korea gjenopptok sin sprednind av propaganda.

I en tale til nasjonen i dag, understreket den sørkoreanske presidenten Park Geun-hye viktigheten av strenge sanksjoner mot naboen i nord, skriver Yonhap.

Hun sa også at forrige ukes prøvesprengning kan endre det sikkerhetspolitiske landskapet i regionen radikalt.

HYLLET FORSKERE: I en seremoni i går, hyllet den nordkoreanske lederen Kim Jong-un forskere og teknikere for deres bidrag til det som påstås å være en prøvesprengning av en hydrogenbombe i forrige uke. Foto:  EPA / RODONG SINMUN SOUTH KOREA OUT / NTB scanpix
HYLLET FORSKERE: I en seremoni i går, hyllet den nordkoreanske lederen Kim Jong-un forskere og teknikere for deres bidrag til det som påstås å være en prøvesprengning av en hydrogenbombe i forrige uke. Foto: EPA / RODONG SINMUN SOUTH KOREA OUT / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media