Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump og Sør-Korea

Sør-Korea har utnevnt egen «twitter-offiser» for å overvåke Trumps tirader

Mener det er beste måten å få innsikt i Trumps politikk på.

18 MILLIONER FØLGERE: Siden Donald Trump annonserte at han ønsket å stille som republikanernes presidentkandidat, har Twitter vært et av hans viktigste verktøy for å kommunisere med velgere og politiske motstandere. Foto: AP Photo/John Locher
18 MILLIONER FØLGERE: Siden Donald Trump annonserte at han ønsket å stille som republikanernes presidentkandidat, har Twitter vært et av hans viktigste verktøy for å kommunisere med velgere og politiske motstandere. Foto: AP Photo/John Locher Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Sør-Korea har utnevnt en «twitter-offiser» med ansvar for å overvåke påtroppende president Donald Trumps aktivitet, melder den sørkoreanske avisa Korea Joongang Daily.

Ifølge avisa er hans 140-tegn lange meldinger akkurat nå den beste måten å få innsikt i hans utenrikspolitikk på.

Siden Donald Trump annonserte at han ønsket å stille som republikanernes presidentkandidat, har Twitter vært et av hans viktigste verktøy for å kommunisere med velgere og politiske motstandere.

I dag har han 18,8 millioner følgere, og ifølge TrumpTwitterArchive.com skrev Trump i gjennomsnitt 375 tweets hver eneste måned i 2016, skriver BBC.

Mektig konto

I de 140-tegn lange meldingene har han både annonsert sitt kandidatur, presentert utenrikspolitikk og satt spørsmålstegn ved amerikansk etterretning, bare for å nevne noe.

Etter valgseieren antydet Trump at han ville være svært tilbakeholden med tvitringen når han inntar rollen som fungerende president. Men det løftet ser han ut til å ville bryte.

- Twitter gir ham en direktelinje til det amerikanske folk, der kan han prate fram og tilbake, sa pressesekretær Sean Spicer rett før nyttår.

I løpet av de siste seks ukene har Trumps Twitter-konto maktet å endre finansmarkedene, skapt en alternativ amerikansk utenrikspolitikk mens president Obama fortsatt sitter ved makta og forårsaket et fall i Toyotas aksjekurs, skriver .

Dette har nå sørkoreanerne tydeligvis tatt innover seg, og de følger nå Trumps aktivitet på Twitter tett for å skape seg et bilde av hva de har i vente når han overtar Det hvite hus.

Fornøyd med advarsel

Seinest mandag postet Trump noe som er av stor interesse for Sør-Korea:

«Nord-Korea annonserte nettopp at de er i sluttfasen av å utvikle atomvåpen som kan treffe USA. Det kommer ikke til å skje!», skrev Trump.

DETTE LOVER TRUMP: I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president. Video: CNN Vis mer

USA har gjentatte ganger sagt at landet ikke vil akseptere at Nord-Korea blir en atommakt, men Trump har aldri uttalt seg tydelig om sin politiske linje overfor det lukkede landet.

Sørkoreanske myndigheter ønsker signalene velkommen, og uttalte tirsdag at dette kan tolkes som en klar advarsel til Nord-Korea.

- Dette er den første gangen Trump eksplisitt nevner atomsituasjonen i Nord-Korea etter at han ble valgt, noe som gjør det viktig, sa talsperson for det sørkoreanske utenriksdepartementet, Cho June-hyuck, ifølge Korea Joongang Daily.

Ekspertene er delte i synet på hvor nær nordkoreanerne faktisk er å nå sine atom- og missilmål, særlig fordi landet ennå ikke har gjennomført en vellykket test av et interkontinentalt ballistisk missil. Men i fjor gjennomførte Nord-Korea to atomtester og en rekke rakettoppskytinger, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling