Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
ATOMNEDRUSTNING: Natt til tirsdag norsk tid møttes USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un for en historisk signering. Her forklarer vi hva de to har signert. Video: Anna Näumann / Dagbladet Vis mer

Sør-Korea lurer fortsatt på hva Trump mente med utspill om militærøvelser

Regjeringen i Sør-Korea jobber fortsatt med å finne ut hva Donald Trump mente med sitt utspill om å stanse felles militærøvelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps oppsiktsvekkende uttalelse kom under pressekonferansen etter toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un tirsdag.

Verken USAs forsvarsdepartement eller Sør-Korea ser ut til å ha vært informert på forhånd, skriver nyhetsbyrået AP. Sør-Korea er en av USAs nærmeste allierte.

En talsmann for Sør-Koreas president Moon Jae-in sa onsdag at de fortsatt jobber med å finne ut hva Trump egentlig mener, og hva hensikten er.

USA og Sør-Korea må vurdere flere tiltak for å «ytterligere bedre dialogen» mellom landene, ifølge talsmannen Kim Eui-kyeom.

Under pressekonferansen i Singapore sa Trump at de felles militærøvelsene er dyre og provoserende. Han gjorde det klart at han ønsker å stanse dem – i alle fall så lenge forhandlinger med Nord-Korea pågår.

Dette har lenge vært et sterkt ønske i Nord-Korea, som oppfatter øvelsene som forberedelser til invasjon og krig.

Amerikanske myndigheter har imidlertid i flere tiår insistert på at øvelsene ikke utgjør noen trussel. De har vært ansett som nødvendige for å sikre beredskapen til de over 28.000 amerikanske soldatene i Sør-Korea.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media