MISLYKKET: Det spørs om smilet var like bredt i natt på Kim Jong-un. Ifølge Sør-Korea og USA gjennomført Nord-Korea nemlig en mislykket missiltest. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB scanpix
MISLYKKET: Det spørs om smilet var like bredt i natt på Kim Jong-un. Ifølge Sør-Korea og USA gjennomført Nord-Korea nemlig en mislykket missiltest. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB scanpixVis mer

Sør-Korea: Nord-Korea har gjennomført mislykket missiltest

Ny missiltest natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det sørskoreanske nyhetsbyrået Yonhap og nyhetsbyrået AP melder at Nord-Korea natt til onsdag gjennomførte en ny missiltest.

Mislykket

Ifølge Sør-Korea var testen mislykket.

- Sør Korea og USA er klar over Nord-Koreas missiltest og mistenker at den var mislykket, sier en talsperson for Sør-Koreas forsvarsdepartement, ifølge BBC.

Det er foreløpig ikke klart hvor mange, og hva slags type, missiler som ble avfyrt.

- En rakett ser ut til å ha eksplodert sekunder etter at den ble avfyrt, sier Dave Benham, talsmann for USAs stillehavskommando, til Reuters.

Nord-Korea har den siste tiden gjennomført en rekke tester som kan knyttes til rakett- og atomprogrammet deres.

I helga gjennomført de en påstått vellykket test av en rakettmotor.

- Snart vil hele verden se hvor betydningsfull dagens seier er, sa Kim Jong-un etter testen.

Missiltester

6.mars gjennomført Nord-Korea en vellykket missiltest. Testen skal ha vært en øvelse som simulerte et angrep mot amerikanske militærbaser i Japan.

Nord-Korea avfyrte fire ballistiske missiler. Tre av de fire missilene landet i det Japan anser som sin økonomiske sone.

Som en konsekvens av missiltesten bestemte USA seg for å framskynde utplasseringen av rakettforsvarssystemet THAAD i Sør-Korea.

Også i februar gjennomførte Nord-Korea en vellykket missiltest.

I fjor gjennomførte Nord-Korea 24 missiltester og to atomprøvesprengninger. De testet et mulig mellomdistansemissil avfyrt fra ubåt og en ny rakettmotor med fast drivstoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forebereder ny atomprøvesprengning

Tankesmia 38 North advarte også tidligere i mars om at Nord-Korea forbereder seg på sin sjette atomprøvesprengning.

Det har de kommet fram til ved å studere satelittbilder fra Nord-Koreas hovedkvarter for atomprøvesprengninger, Pungyye-ri.

De fastslo at det er aktivitet flere steder på anlegget, blant annet i kommandosenteret.

«Summen av disse aktivitetene tilsier at Nord-Korea fortsetter å forberede tunnelene for en framtidig atomprøvespreninging. Bildene anslår også at Punggye-ri er i stand til å håndtere en sjette atomprøvespreningning på kort varsel, når en atombombe og tilhørende monitoreringsutstyr er utplassert. Det er imidlertid ikke mulig å forutsi tidspunktet for en slik test basert på de siste bildene», konkluderte 38 North.

Saken oppdateres