Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea og USA klare for militærøvelse på Koreahalvøya

- Ingen grunn til at Nord-Korea skal se på det som en provokasjon.

ØVELSE: Den årlige felles militærøvelsen til Sør-Korea og USA ble i år utsatt, men skal starte 1. april. Her er et bilde fra øvelsen i 2016. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB scanpix
ØVELSE: Den årlige felles militærøvelsen til Sør-Korea og USA ble i år utsatt, men skal starte 1. april. Her er et bilde fra øvelsen i 2016. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea og USA planlegger å holde en felles militærøvelse 1. april. Det opplyser begge lands forsvarsdepartement.

Øvelsen ble satt på vent på grunn av vinter-OL i Pyeongchang.

Øvelsen vil være på lik størrelse som fjorårets, til tross for de diplomatiske forhandlingene mellom USA og Nord-Korea. Det har lenge vært spekulert i om øvelsen ville bli mindre som følge av forhandlingene.

- Våre kombinerte øvelser er forsvarsbasert, og det er ingen grunn til at Nord-Korea skal se på det som en provokasjon, heter det i en uttalelse fra Pentagon, som også la til at Nord-Korea er informert om datoer og detaljer for øvelsen.

Øvelsene Key Resolve og Foal Eagle holdes hver vår, og blir vanligvis møtt med raseri fra Nord-Korea, som mener nabolandet og USA øver seg på invasjon.

11 500 amerikanske og 290 000 sørkoreanske soldater vil delta under årets øvelse.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!