- Sør-Korea og USA nedskalerer militærøvelser

Halverer lengden på øvelsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sør-Korea og USA planlegger angivelig å nedskalere og korte ned på sine årlige felles militærøvelser i lys av positiv utvikling i forholdet til Nord-Korea.

Øvelsene Key Resolve og Foal Eagle holdes hver vår, og blir vanligvis møtt med raseri fra Nord-Korea, som mener nabolandet og USA øver seg på invasjon.

I år er militærøvelsene allerede blitt utsatt for å unngå dårlig stemning under OL. Diplomatiske framstøt i forkant og etter vinterlekene har for øvrig båret frukter, og forholdet mellom de landene ser nå lysere ut enn på lenge.

For å holde på den positive stemningen har Sør-Korea og USA derfor bestemt seg for å halvere lengden på Foal Eagle-øvelsen og kutte ut bruken av bombefly og hangarskip, opplyser en sørkoreansk militærkilde til nyhetsbyrået Yonhap.

Den andre øvelsen, Key Resolve, starter denne uken, ifølge nyhetsbyrået.

Tidligere har en ansatt på presidentkontoret i Seoul sagt at Nord-Koreas leder Kim Jong-un uttrykte at han ville «forstå» det dersom øvelsene gikk som planlagt, under et møte med en sørkoreansk delegasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer