KREVER BEKLAGELSE: To sørkoreanske soldater ble 4. august skadd etter at landminer eksploderte ved grensa til Nord-Korea. Sør-Koreas  forsvarsdepartement ved Kim Min-Seok varsler sterke reaksjoner. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji
KREVER BEKLAGELSE: To sørkoreanske soldater ble 4. august skadd etter at landminer eksploderte ved grensa til Nord-Korea. Sør-Koreas forsvarsdepartement ved Kim Min-Seok varsler sterke reaksjoner. Foto: REUTERS/Kim Hong-JiVis mer

Sør-Korea raser og varsler «nådeløs straff» mot Nord-Korea

Etter eksplosjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To sørkoreanske soldater ble 4. august skadd etter at landminer eksploderte ved grensa til Nord-Korea.

Sør-Korea reagerer i natt norsk tid sterkt og kommer med trusler, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

NORD-KOREAS LEDER: Kim Jong-un. Foto: Xinhua/Polaris
NORD-KOREAS LEDER: Kim Jong-un. Foto: Xinhua/Polaris Vis mer

- Vi er sikre på at det var nordkoreanske landminer som var utplassert av våre fiender som snek seg over grensen i den hensikt å drepe, sier Kim Min-Seok i det Sør-Koreas forsvarsdepartementet.

Sør-Koreas forsvarsdepartement advarer mot en «nådeløs straff» - og hevder det var nordkoreanske soldater som i all hemmelighet snek seg inn i den demilitiariserte sonen og plassert gjenstandene som skadet soldatene.

Hardt såret - De skal betale en ubarmhjertig straff for sine provokasjoner, uttaler Sør-Koreas forsvarsdepartement.

De krever nå en beklagelse og at de ansvarlige straffes. Den ene av soldatene som ble rammet måtte amputere begge beina. Den andre soldaten mistet ett bein i eksplosjonen, ifølge NTB.

Ifølge forsvarsledelsen i Seoul eksploderte trolig tre landminer inne i den fire kilometer brede demilitariserte sonen som skiller de to landene sist tirsdag.

FN fordømmer Ifølge CNN mener også FN at det er Nord-Korea som står bak eksplosjonene:

- FN fordømmer disse bruddene på våpenhvilen og vil innkalle til et møte der vi kan opprette dialog, skriver FN i en uttalelse.

Nord-Korea har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram