Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea slår av propagandahøyttalere

Sør-Korea har midlertidig stanset spredningen av propaganda over grensen til Nord-Korea, kun dager før et toppmøte mellom lederne av de to landene.

SKRUS AV: Sørkoreanske soldater bærer høyttalere plassert på grensen mot Nord-Korea, som spiller av propaganda mot nabolandet. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix
SKRUS AV: Sørkoreanske soldater bærer høyttalere plassert på grensen mot Nord-Korea, som spiller av propaganda mot nabolandet. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser det sørkoreanske forsvarsdepartementet. Landet har i mange år spredt nyheter, popmusikk og propaganda inn i nabolandet gjennom store høyttalere plassert på grensen. Lyden kan høres rundt 10 kilometer inn i landet.

Sør-Korea ønsker med dette å «redusere militære spenninger mellom nord og sør og skape en atmosfære for fredelige samtaler».

Det blir også sett på som et svar på den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns kunngjøring i helgen om at landet legger atom- og rakettprogrammet på is.

Fredag skal Kim møte Sør-Koreas president Moon Jae-in. Senere, mest sannsynlig i slutten av mai eller begynnelsen av juni, skal Kim møte USAs president Donald Trump.

Sør-Korea begynte å sende anti-nordkoreanske budskap via langtrekkende høyttalere over grensen allerede i 1963.

I 2016 omtalte daværende president Park Guen Hye dette som effektiv psykologisk krigføring.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media