STENGER SLAKTEHUS: Etter mye kritikk stenger Sør-Korea slaktehuset Taepyeong-dong. Bildet er fra Namyangju utenfor Seoul. Foto: AFP
STENGER SLAKTEHUS: Etter mye kritikk stenger Sør-Korea slaktehuset Taepyeong-dong. Bildet er fra Namyangju utenfor Seoul. Foto: AFPVis mer

Sør-Korea stenger sitt største slaktehus for hunder

Sørkoreanske myndigheter har begynt å avvikle landets største slaktehus for hunder etter press fra dyrevenner som vil stanse tradisjonen med å spise hunder.

Årlig blir rundt en million hunder fortært i Sør-Korea, ofte som en delikatesse på en fin sommerkveld. Det røde, fettfylte kjøttet – som må kokes lenge for å bli mørt – blir sett på som en kilde til verdifull energi.

Tradisjonen har imidlertid utløst mye kritikk i utlandet, og Sør-Koreas unge finner hundekjøtt motbydelig. For dem er hunder først og fremst kjæledyr, ikke en del av land- og krøtterbruket.

Det enorme Taepyeong-dong-komplekset i byen Seongnam sør for Seoul omfatter seks digre slaktehus som kunne holde flere hundre klare til avlivning. Anlegget forsynte restauranter over hele Sør-Korea med hundekjøtt.

Nå skal det jevnes med jorda og omgjøres til en offentlig park, opplyser lokale myndigheter.

Dyreaktivister har lenge kritisert slaktehusene for å bruke en brutale avlivingsmetoder og for å partere de døde hundene foran burene med ennå levende dyr.