- Sør-Korea trekker seg ut av Afghanistan

Taliban truer med å drepe sørkoreanske gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea vil trekke sine soldater ut fra Afghanistan innen utgangen av året, som tidligere planlagt, sier utenriksminister Song Min-soon.

Taliban-opprørere i Afghanistan truet fredag med å drepe 18 sørkoreanske gisler dersom ikke Sør-Korea trekker sine 200 soldater ut av landet. En talsmann for Taliban sa også at gislene vil bli drept dersom myndighetene ikke kontakter opprørerne for å diskutere kravene innen klokka 12  lørdag.

- Etter de eksisterende planer er det bare noen måneder til våre soldater har fullført sitt oppdrag og reiser hjem. Det vil skje som planlagt. Man kan ikke bare trekke ut 200 mennesker over natta, sa Song til journalister i Seoul i dag.

Han viste til at regjeringen i Sør-Korea allerede i fjor høst informerte nasjonalforsamlingen om at soldatene ville bli trukket ut av Afghanistan i løpet av 2007.

De 18 sørkoreanerne, tre menn og 15 kvinner mellom 20 og 40 år, som alle er kristne frivillige, ble kidnappet av opprørere i Ghazni-provinsen sør i Afghanistan torsdag.

Dagen før ble to tyskere bortført. Taliban har stilt krav om at også de tyske styrkene i Afghanistan må trekkes ut.

(NTB)

TREKKER SOLDATENE UT: Utenriksminister Song Min-soon sa i dag at Sør-Korea trekker de 200 sørkoreanske soldatene i Afghanistan ut innen året er slutt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jo Yong-Hak
TREKKER SOLDATENE UT: Utenriksminister Song Min-soon sa i dag at Sør-Korea trekker de 200 sørkoreanske soldatene i Afghanistan ut innen året er slutt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer