Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea: Vil jobbe hardt for vellykket samtale mellom Trump og Kim

Sør-Korea sier landet vil kommunisere tett med Washington og Pyongyang for å øke sjansene for at samtalen mellom dem blir vellykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen fra Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd kommer dagen etter at Nord-Korea truet med å droppe neste måneds historiske møte mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Nord-Korea skal ifølge flere medier, blant dem det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ha truet med å avlyse det planlagte toppmøtet mellom Trump og Kim 12. juni. Dette på grunn av sterk misnøye med at USA og Sør-Korea nå holder en stor militærøvelse sammen.

Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan har i en kunngjøring også utelukket ensidig atomnedrustning.

– Hvis USA forsøker å tvinge oss opp i et hjørne for å presse oss til ensidig atomnedrustning, kommer vi ikke lenger til å være interessert i dialog. Vi kan da ikke annet enn å revurdere om vi skal delta på det planlagte toppmøtet mellom Nord-Korea og USA, sa han.

Nord-Korea avlyste også planlagte samtaler med Sør-Korea, som skulle funnet sted på onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media