Sør-koreansk marineskip sank etter mulig torpedoangrep

104 om bord da akterskipet ble rammet av eksplosjon.

SANK: Det er den sør-koreanske korvetten Cheonan som skal ha blitt rammet av en eksplosjon i akterskipet. Det er fremdeles uklart om den er rammet av et torpedoangrep. Foto: AP/Yonhap
SANK: Det er den sør-koreanske korvetten Cheonan som skal ha blitt rammet av en eksplosjon i akterskipet. Det er fremdeles uklart om den er rammet av et torpedoangrep. Foto: AP/Yonhap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det sør-koreanske marinefartøyet «Cheonan» med et mannskap på omlag 104 skal ha sunket ved øya Baengnyeong utenfor kysten av Nord-Korea, melder kilder i den sør-koreanske marinen til nyhetsbyrået Yonhap.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, men de første meldingene går ut på at skipet skal ha blitt truffet av en torpedo etter at den skjøt mot et uidentifisert nord-koreansk fartøy.

Skipet, en 21 år gammel korvett i Pohang-klassen skal være på 1350 tonn, og ble rammet av en eksplosjon under vannlinja i akterskipet.  Men det er foreløpig ikke kommet noen bekreftelser eller offisielle meldinger fra regjeringen eller forsvarsledelsen i Sør-Korea.

Ifølge Yonhap skal mange av de 104 om bord ha hoppet i havet, og det fryktes at det finnes omkomne.

Yonhap siterer kilder i marinen på at det skal være omkomne. Dette ønsker ikke forsvaret å bekrefte, men oppgir at 58 av skipets mannskap på 104 er i sikkerhet.

- Alt vi kan si er at en av våre patruljefartøy synker etter å ha fått en revne i skroget, forårsaket av ukjent årsak, sier en anonym talsmann tilknyttet den sør-koreanske forsvarsstaben, melder The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer