Sør-koreanske medier: Denne hærsjefen er henrettet

Anklages for grådighet og korrupsjon.

GLADERE DAGER: Her er deltar hærsjef Ri Yong-Gil sammen med Nord-Koreas diktator Kim Jong-Un på nasjonens 70-årsfeiring i oktober i fjor. Nå melder sørkoreanske medier at hærsjefen er henrettet. Foto: KNS/AFP/Scanpix
GLADERE DAGER: Her er deltar hærsjef Ri Yong-Gil sammen med Nord-Koreas diktator Kim Jong-Un på nasjonens 70-årsfeiring i oktober i fjor. Nå melder sørkoreanske medier at hærsjefen er henrettet. Foto: KNS/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea har i følge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap henrettet stabsjef Ri Yong Gil i den nord-koreanske hæren. Reuters melder  at de også har ubekreftede opplysninger om at Gil er henrettet.

Hvis meldingene medfører riktighet er henrettelsen den siste i en serie av forsvinninger, utrenskinger og henrettelser som den unge nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un har iverksatt.

I følge meldingen til Yonhap ble Gil henrettet denne måneden etter at han ble møtt med anklager om korrupsjon og et ønske om å berike seg selv.

Mistenkelig borte Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua omtaler han som nummer to i Nord-Koreas forsvar - under forsvarsministeren.

Så sent som i januar var Yong Gil å se sammen med Kim Jong-un da landet sprengte den påståtte hydrogenbomba, men i følge BBC begynte ryktene om en forsvinning å svirre da Yong Gil ikke var å se i forbindelse med oppskytingen av rom-raketten søndag. Yong Gil pleide å være et fast innslag når Jong-un opptrer i militære sammenhenger.

Det ble også lagt merke til at Yong Gil ikke var nevnt i den offisielle nyhetsrapporten fra et møte i kommunistpartiet 2. og 3. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer