Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Koreas avsatte president dømt til åtte års fengsel

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye ble fredag dømt til åtte års fengsel blant annet for å misbruke statlige midler.

DØMT: Sør-Koreas avsatte president, Park Geun-hye, er dømt til åtte års fengsel. Foto: REUTERS / Kim Hong-Ji / NTB scanpix
DØMT: Sør-Koreas avsatte president, Park Geun-hye, er dømt til åtte års fengsel. Foto: REUTERS / Kim Hong-Ji / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Park ble fredag dømt til seks års fengsel for å ulovlig ha tatt imot 3,3 milliarder won (24 millioner kroner) fra landets etterretningsbyrå, og ytterligere to års fengsel for på upassende vis ha blandet seg inn i sitt partis valg av kandidater til nasjonalforsamlingen.

Fredagens dom er en separat sak som omhandler ytterligere korrupsjonstiltaler. Med denne dommen kan Park risikere flere tiår i fengsel.

I april ble Park dømt til 24 års fengsel for maktmisbruk, utpressing og for å ha tatt imot bestikkelser, men denne dommen er anket av påtalemyndigheten.

Fredag var det også et rettsmøte i ankebehandlingen i denne saken, og påtalemyndigheten ba da om 30 år fengsel imot Park. Det er samme påstand som i forrige rettsrunde, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Park (66) ble avsatt i en riksrettsprosess og ble pågrepet i mars i fjor. Hennes avgang kom etter at hundretusener av sørkoreanere hadde demonstrert i gatene i lang tid med krav om at hun måtte gå av.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media