Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sør-Koreas president ber rival bli statsminister

80 000 protesterte mot kjøttimport fra USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Koreas upopulære president Lee Myung-bak skal uformelt ha bedt en av sine fremste politiske rivaler om å bli ny statsminister.

Lee har uoffisielt bedt Park Geun-hye, som blir sett på som en av Lees fremste rivaler i det konservative partiet GNP, om å danne regjering, sa en av Parks medarbeidere onsdag.

- Det er en mulighet for at hun aksepterer dersom det kommer en formell henvendelse, ettersom situasjonen er så vanskelig, sier den anonyme medarbeideren.

Pak ledet tidligere det konservative partiet GNP.

Den sørkoreanske regjeringen levert sin avskjedssøknad til presidenten tirsdag etter omfattende uro og protester i forbindelse med at myndighetene gjenopptar importen av amerikansk storfekjøtt.

Flere titusen sørkoreanere deltar i massedemonstrasjoner i Seoul mot importen. Demonstrasjonen begynte tirsdag, men holdt fortsatt på onsdag morgen. Protesten er den siste i en lang rekke demonstrasjoner mot import av amerikansk kjøtt.

Ifølge politiet deltok om lag 80.000 mennesker i demonstrasjonen, mens arrangørene mener det møtte opp flere hundre tusen. Myndighetene hadde utplassert om lag 21.000 politifolk for å vokte demonstrasjonen.

Demonstrantene sier de frykter at kjøtt fra kuer smittet med kugalskap skal ende i Sør-Korea. Både sørkoreanske og amerikanske myndigheter har forsikret at amerikansk kjøtt er trygt.

FRYKTER KUGALSKAP:
21.000 politifolk var utplassert for å vokte demonstrasjonen fra personer som frykter importert kjøtt kan føre til kugalskap i Sør-Korea. Foto: REUTERS
FRYKTER KUGALSKAP: 21.000 politifolk var utplassert for å vokte demonstrasjonen fra personer som frykter importert kjøtt kan føre til kugalskap i Sør-Korea. Foto: REUTERS Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!