Sør-Koreas president skal ha møtt Kim Jong-un for å diskutere Trump-møte

Sør-Koreas president skal i dag ha møtt Nord-Koreas leder Kim Jong-un for å diskutere det mulige toppmøtet med USAs president Donald Trump, melder Reuters.

MØTE: Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas Kim Jong Un. Her fra forrige møte, i slutten av april i år. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MØTE: Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas Kim Jong Un. Her fra forrige møte, i slutten av april i år. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De opplyser videre at møtet mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un pågikk i to timer, og at Moon søndag personlig vil kunngjøre utfallet av lørdagens møte.

Dette er andre gang de to lederne møtes. Det første møtet fant sted i april.

I tillegg til Kims mulige forestående møte med USAs president Donald Trump, diskuterte de to lederne løfter de kom med under sitt første møte. De ble da enige om å jobbe for nedrustning av atomvåpen, samt å formelt avslutte krigen mellom de to landene.

Møtet skjedde kun timer etter at Sør-Korea uttrykte lettelse over at Nord-Korea og USA igjen snakker sammen.

- Frykt for å bli ydmyket

Det har de siste dagene hersket forvirring om hvorvidt Trump og Kim skal møtes i Singapore 12. juni, som opprinnelig var avtalt.

USAs president skal ha vært livredd for å bli sittende igjen som taperen i diskusjonene med Nord-Korea, og fryktet at Jong-un skulle trekke seg fra toppmøte. Derfor valgte han heller selv å avlyse.

- Trump har en sykelig frykt for å bli ydmyket. Dette viser hvem som er størst og sterkest. Han er derfor spesielt oppmerksom over muligheten for at han ender opp med å se ut som «den lille svake». Det finnes ikke noe som er mer uakseptabelt for Trump enn nettopp det, sa Tony Schwartz, mannen som i sin tid skrev boka «The Art of the Deal» sammen med Trump, etter at møtet ble avlyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer