PROPAGANDAHØYTTALERE: Bildet viser sørkoreanske soldater som monterer opp en enorm lydvegg som kringkastet propaganda over grensa til Nord-Korea. Nå er ulyden stanset, i tråd med avtalen mellom nord og sør. Foto: EPA/YONHAP
PROPAGANDAHØYTTALERE: Bildet viser sørkoreanske soldater som monterer opp en enorm lydvegg som kringkastet propaganda over grensa til Nord-Korea. Nå er ulyden stanset, i tråd med avtalen mellom nord og sør. Foto: EPA/YONHAPVis mer

Sør-Koreas propaganda-sendinger stanset

Sør-Korea har skrudd av høyttalerne som sendte propagandameldinger over grensa til Nord-Korea, i tråd med avtalen landene inngikk om å dempe spenningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyttalerne ble skrudd av klokka 12 (5 norsk tid) tirsdag. Nord-Korea gikk med på samtidig å oppheve krigserklæringen som regimet innførte tidligere.

Pyongyang og Seoul ble mandag enige om en avtale for å løse den siste krisen på Koreahalvøya etter over to dager med forhandlinger på høyt nivå.

Spenningen har vært tiltakende etter at to sørkoreanske soldater ble alvorlig skadd av landmineeksplosjoner i den demilitariserte sonen mellom landene tidligere i august. Få dager senere slo Sør-Korea på propaganda-høyttalerne, som ikke hadde vært i bruk på over ti år.

I avtalen gikk Nord-Korea også med på nabolandets krav om å beklage at de to soldatene ble såret, men landet nekter for å ha lagt ut landminer i området, og Pyongyang tar ikke uttrykkelig ansvar for dem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram