Konflikt og sult i Sør-Sudan:

Sør-Sudan: - Folk spiser fra trærne for å overleve

- Kombinasjonen av konflikt og tørke ødelegger livene til millioner av mennesker og familier, sier Røde Kors. 

SULT OG KONFLIKT: Sør-Sudan er rammet av konflikt og tørke, som fører til mange menneske på flukt og stor sult. De overlever på frukt de finner i skogen, og kokte blader fra trær. Video: Olav O. SaltbonesVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Konflikten som pågår i Sør-Sudan forsterker problemet folk har med å få tilgang på mat. De overlever på frukt de finner i skogen, og kokte blader fra trær.

- Folk spiser blader fra trærne for å overleve. Matmangel er en direkte følge av konflikten som pågår, og som ennå ikke har nådd sin peak. Det forventes at mai til juli blir den vanskeligste tiden.

Slik beskriver Røde Kors-fotograf, Olav A. Saltbones, situasjonen i Sør-Sudan. Sammen med generalsekretær i Norges Røde Kors, Bernt G. Apeland, har han nettopp kommet hjem fra et besøk i byen Maar i staten Jonglei i Sør-Sudan.

Jonglei er et opposisjonskontrollert område hvor mange har søkt tilflukt den siste tida, på grunn av konflikt og tørke.

Røde Kors slipper mat fra fly til områder som det er vanskelig å nå fram til, og i forrige uke var Saltbones og Apeland i Maar da et flydropp med mat til 21 000 mennesker ble levert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Det menneskene her sier de trenger, er først og fremst mat. Så trenger de hjelp til å skaffe rent vann og tilgang til medisiner, sier Apeland på et videoopptak gjort mens de ventet på at flydroppet skulle komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer