Sør-Sudans president: - Hæren er klar til krig

Regjeringshæren er klar til en større offensiv mot opprørsstyrkene.

KLARE: Styrker fra den sørsudanske regjeringshæren (SPLA) er klare for en stor konfrontasjon med opprørsstyrkene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KLARE: Styrker fra den sørsudanske regjeringshæren (SPLA) er klare for en stor konfrontasjon med opprørsstyrkene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringshæren i Sør-Sudan er klar til en større offensiv mot opprørsstyrkene, ifølge landets president. Faren for en fullskala borgerkrig rykker stadig nærmere.

Hæren er nå klar til å gå mot Bor, opplyste president Salva Kiir til nasjonalforsamlingen mandag. Byen har siden onsdag i forrige uke vært under kontroll av opprørsstyrkene til tidligere visepresident Riek Machar.

Ifølge Kiir er angrepet blitt utsatt for å gi USA tid til å frakte ut amerikanske statsborgere fra Bor, som ligger om lag 200 kilometer nord for Juba.

Utsending fra UD Norges fungerende spesialutsending for Sør-Sudan, Gunnar Holm, er på vei til det urolige landet og kommer trolig til hovedstaden Juba tidlig i romjula.

- Han skal ha samtaler med politiske ledere og beslutningstakere i Juba og kontakt med de andre landene som har sendt spesialutsendinger, sier pressevakt Frode O. Andersen i UD til NTB.

Norge, USA og Storbritannia, som utgjør den såkalte Sudan-troikaen, har alle uttrykt dyp bekymring for situasjonen.

Krever løslatelser Sør-Sudans opprørsleder Riek Machar sa mandag at han er villig til å gå i dialog med myndighetene, men ikke før flere av hans medhjelpere er løslatt og evakuert til Addis Abeba. Kravet avvises kontant av landets regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer