PRØVER: Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
PRØVER: Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Sør-Trøndelag får landets første dyrekrim-gruppe

Prøveordning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

Tre personer skal arbeide i denne enheten, blant annet en dedikert etterforsker og påtalejurist.

- Dette vil bidra til at kunnskapen i politiet styrkes, og at flere saker som omfatter vold og annen kriminalitet mot dyr blir etterforsket og ført i domstolene, heter det i en pressemelding fra Landbruksdepartementet.

Prøveprosjektet ble presentert under en pressekonferanse mandag ettermiddag der justisminister Anders Anundsen (Frp) og Frp-leder og finansminister Siv Jensen var til stede, i tillegg til landbruksministeren.

Mattilsynet region Midt skal dessuten opprette et eget krimteam som får ansvar for samarbeid med politiets gruppe i de mest alvorlige sakene. Dette teamet skal bestå av to personer med spesielt god kompetanse på dyrekriminalitet.

Prosjektet vil vare i tre år og skal evalueres underveis.

(NTB)