Sørafrikansk leiemorder dømt

PRETORIA (NTB-AFP): Sørafrikansk høyestrett dømte i dag den tidligere politimannen og leiemorderen Ferdi Barnard til livsvarig pluss 63 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnhard ble blant annet funnet skyldig i drapet på antiapartheid-aktivisten David Webster, som ble skutt ned utenfor sitt hjem 1. mail 1989.

39-åringen ble også funnet skyldig i drapet på Mark Frances i 1991 og drapsforsøket på justisminister Dullah Omar, samt 23 andre tiltalepunkter som omfattet alt fra drapsforsøk til bedrageri i millionklassen.

Barnhard var tidligere ansatt i Civil Cooperation Bureau (CCB), en topphemmelig militær dødsskvadron som ble opprettet av apartheid-regimet i 1986 for å infiltrere og knuse antiapartheid-bevegelsen.

Barnhard er den første CCB-medlemmet som er funnet skyldig i drap i Sør-Afrika, men flere saker er underveis.

Som ung tjenestegjorde Barnhard i det sørafrikanske narkotikapolitiet, og utmerket seg der ved å drepe to narkotikahandlere. Disse drapene har han tidligere sonet en dom for.

Han har også en 10 års dom for diamant-tyveri på rullebladet, og høyesterettsdommer Johan Els slo i dag fast at Barnhard fortsatt må regnes som en fare for samfunnet.