Sørafrikanske menn er for store for standard kondomer

Sørafrikanske menn er for store for standard kondomstørrelse som utleveres av myndighetene, skriver avisen The Sunday Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fleste prostituerte klager over at kondomene sprekker, fordi de er importert fra Øst-Asia og beregnet på menn med mindre penis-størrelse, forteller forskeren Ted Leggett fra universitetet i Natal.

Han har gjort en undersøkelse basert på intervju med 350 prostituerte kvinner i byene Durban, Johannesburg og Cape Town, og de fleste klaget både på størrelsen og kvaliteten til de østasiatiske kondomene.

Sørafrikanske myndigheter har imidlertid svart at de importerte kondomene allerede er større enn gjennomsnittet.

- De er 52 millimeter brede, og dette er én millimeter mer enn det globale gjennomsnittet og fire millimeter bredere enn gjennomsnittsstørrelsen i Kina og India, opplyser avisen som legger til at problemet har oppstått, fordi størsteparten av kondomene nå er importert nettopp fra India og Kina.

Mer enn 50 prosent av de prostituerte skal ha erfart at kondomene gikk i stykker under samleiet, og dermed utsatte dem for hiv-smitte, i et land hvor ni prosent av befolkningen er hiv-positive.

De siste kondomene som nå blir distribuert er klinisk testet etter regler fra Verdens helseorganisasjon, og skal kunne utvides til å romme et volum på 36 liter, sier John Wilson, rådgiver ved det sørafrikanske direktoratet for bekjempelsen av hiv og aids.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer