Sørbråten-naboer varslet staten om stevning

Vil saksøke staten om ikke planene oppgis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Berørte naboer til det vedtatte minnesmerket etter 22. juli på Sørbråten i Hole kommune i Buskerud varsler søksmål mot staten dersom ikke kunstverket stanses.

I et brev til staten ved kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) skriver advokat Harald Stabell at de berørte naboene til det planlagte 22. juli-minnesmerket «Memory Wound» vil saksøke staten om ikke planene oppgis.

- Jeg varsler med dette om at hvis Den norske stat tross dette varsel ikke oppgir sine planer om å gjennomføre tiltaket, vil min klienter reise fastsettelsessøksmål etter granneloven paragraf 10 for å stanse utbyggingen, skriver advokaten i et brev datert 3. mai.

I begrunnelsen skriver Stabell at minnesmerket vil påføre naboene helseplager og forsinket rekonvalesens. Naboene som deltok i redningsarbeidene etter terroraksjonen på Utøya fredag 22. juli 2011, ble påført traumatisk stress, og byggingen av minnesmerket vil komme i konflikt med rehabiliteringen av klienten.

- For egen del mener jeg det er dekning for å si at Utstranda er Norges mest traumatiserte boligområde, og det er akkurat i dette boligområdet regjeringen nå velger å oppføre minnesmerket, avslutter Stabell varslet om stevning med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer