Søreide: - Uakseptabelt å skyte med skarpt på demonstranter

Helsehjelpen på Gaza-stripen er i ferd med å kollapse på grunn av det store antallet sårede og drepte etter mandagens demonstrasjoner, ifølge Røde Kors.

Foto: APAImages/REX/Shutterstock
Foto: APAImages/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så langt er minst 58 palestinere drept på Gazastripen mandag, ifølge helsemyndighetene i enklaven.(Saken fortsetter under grafikken)

I tillegg er 2238 personer skadd, 770 av skuddskader.

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide refser israelske myndigheter, etter at israelske soldater skjøt med skarpt mot palestinske demonstranter inne på grensa mandag.

- Det er uakseptabelt å skyte med skarpt mot demonstranter. Dette er tydelig kommunisert til israelske myndigheter, sier Søreide.

- Jeg er svært bekymret for den voldsspiralen vi nå er vitne til på grensen mellom Israel og Gaza. Jeg vil på det sterkeste oppfordre politiske ledere på begge sider til å roe situasjonen, og til å vise tilbakeholdenhet for å unngå ytterligere eskalering og tap av flere liv, sier Søreide.

Den store mengden skadde fører også til problemer på Gazastripen.

Bare på Shifa-sykehuset behandles nå 400 sårede. De som rykker ut for å gi førstehjelp melder om en håpløs situasjon. Palestinsk Røde Halvmåne tar nå i bruk vanlige biler for å frakte sårede, fordi det ikke er nok ambulanser til å frakte pasienter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer