KRTISK RAPPORT:  Afghanistanutvalget ved leder og tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal (Ap) avgir sin rapport til utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) 6. juni i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
KRTISK RAPPORT:  Afghanistanutvalget ved leder og tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal (Ap) avgir sin rapport til utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) 6. juni i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.Vis mer

Søreide: -Neppe samme opplegg for Afghanistan en gang til

Redegjør for Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) medgir at den sivile og militære innsatsen i Afghanistan kunne vært bedre koordinert.

Modellen med stabiliseringsstyrker vil trolig ikke bli brukt igjen.

Stabiliseringsstyrkene Provincial Reconstruction Team (PRT) var en del av den NATO-ledede ISAF-styrken, og skulle sørge for militært og sivilt samarbeid for lokal gjenoppbygging i Afghanistan. Norge hadde ansvar for en slik styrke i Faryab-provinsen.

- Det manglet en helhet i etableringen og driften av de 26 PRT-ene. Med de erfaringene som er gjort er det lite sannsynlig at vi vil se en identisk modell, sa Søreide, da hun redegjorde for Norges innsats i Afghanistan i Stortinget tirsdag.

Hun la imidlertid vekt på at samarbeide mellom norske sivile og militære myndigheter er blitt bedre, og påpeker at Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet har utviklet strukturer for dette.

Søreide la for øvrig vekt på at det er skjedd store endringer i oppfølging av veteranene som kommer hjem fra tjeneste i utlandet, og påpekte at det også er satt av midler til forskning på veteraner.

(NTB).