Søreide: -Neppe samme opplegg for Afghanistan en gang til

Redegjør for Stortinget.

KRTISK RAPPORT:  Afghanistanutvalget ved leder og tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal (Ap) avgir sin rapport til utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) 6. juni i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
KRTISK RAPPORT:  Afghanistanutvalget ved leder og tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal (Ap) avgir sin rapport til utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) 6. juni i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) medgir at den sivile og militære innsatsen i Afghanistan kunne vært bedre koordinert.

Modellen med stabiliseringsstyrker vil trolig ikke bli brukt igjen.

Stabiliseringsstyrkene Provincial Reconstruction Team (PRT) var en del av den NATO-ledede ISAF-styrken, og skulle sørge for militært og sivilt samarbeid for lokal gjenoppbygging i Afghanistan. Norge hadde ansvar for en slik styrke i Faryab-provinsen.

- Det manglet en helhet i etableringen og driften av de 26 PRT-ene. Med de erfaringene som er gjort er det lite sannsynlig at vi vil se en identisk modell, sa Søreide, da hun redegjorde for Norges innsats i Afghanistan i Stortinget tirsdag.

Hun la imidlertid vekt på at samarbeide mellom norske sivile og militære myndigheter er blitt bedre, og påpeker at Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet har utviklet strukturer for dette.

Søreide la for øvrig vekt på at det er skjedd store endringer i oppfølging av veteranene som kommer hjem fra tjeneste i utlandet, og påpekte at det også er satt av midler til forskning på veteraner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer