Oslo  20150319.
Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) på MS "Baronen" under en rundtur rundt Oscarsborg i Oslofjorden torsdag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20150319. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) på MS "Baronen" under en rundtur rundt Oscarsborg i Oslofjorden torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Søreide mener CNN-uttalelser trekkes for langt

Men sier samtidig det er lite sannsynlig at forholdet til Russland blir som det var med det første.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) mener uttalelser hun kom med om Russland i et intervju med CNN nylig er blitt trukket for langt.

Samtidig fastholder hun at forholdet til Russland er dramatisk endret, og at det ikke er noe som tyder på at det vil bedre seg med det første.

- Vårt forhold til Russland har alltid vært preget av fasthet og forutsigbarhet. Men med den aggresjonen vi nå ser, er det lite sannsynlig at vi på kort sikt vil komme tilbake til det forholdet vi hadde. Det gjelder ikke bare for Norge, men hele det internasjonale samfunnet, sa Søreide i Stortingets spørretime onsdag.

Spurte om intervju Bakgrunnen for svaret var et spørsmål fra KrFs Knut Arild Hareide, som viste til at forsvarsministeren etter et TV-intervju med CNN ble sitert på at forholdet til Russland aldri vil bli det samme igjen.

Forsvarsministeren mener det ikke er dekning for en slik gjengivelse, og hevdet i spørretimen at CNN straks erkjente dette og endret sin omtale av intervjuet.

- Et annerledes Russland Søreide fikk spørsmål fra programleder Christiane Amanpour om hvorvidt hun tror Vesten noen gang vil være i stand til å gå tilbake til samarbeid med president Putin.

- Når vi kommer til en politisk enighet om Ukraina, står vi overfor et annerledes Russland. Det er ikke mulig å gå tilbake til normal virksomhet, fordi den normaliteten eksisterer ikke. Det betyr ikke at vi ikke vil ha et samarbeid med Russland, svarte Søreide.

(NTB)