Søreide vurderer å stanse alt salg av forsvarsmateriell til privatpersoner

Varsler ytterliggere innstramminger.

INNSTRAMMINGER: I sin innledning kom forsvarsminister Søreide med helt ny informasjon.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INNSTRAMMINGER: I sin innledning kom forsvarsminister Søreide med helt ny informasjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg vårt livestudio her.

(Dagbladet): Som siste post i den omfattende kontrollhøringa grilles nåværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og utenriksminister Børge Brende.

- Jeg mener det er grunnlag for ytterliggere innstramminger, sier Søreide i sin innledning.

Forsvarsminister Søreide forteller at regjeringen nå vurderer ytterligere innstramminger i regelverket når det gjelder salg av utrangert forsvarsmateriell. Dette innebærer nye regler som i praksis betyr at alt materiell av en viss størrelse og beskaffenhet utelukkende kan selges til stater, og ikke private aktører.

Søreide antydet slik man kunne oppfatte det, at beltevogner kunne være et eksempel på materiell som nå kan bli forbudt å avhende til sivile.

Nye regler Komiteen vil ha en vurdering fra forsvarsministeren om nye tiltak og rutiner på avhending av forsvarsmateriell fungerer og er en vesentlig forbedring enn tidligere.

Disse reglene innebærer blant annet at materiell som en gang har vært militært, alltid er militært. Denne regelen hadde man ikke tidligere.- Ja, jeg mener det vi nå gjennomfører er godt nok for å hindre at lignende skal skje, men jeg kan ikke gi garantier for at det ikke vil skje igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer