Sørensen ville ansette Fjellanger

Leder Heidi Sørensen i Naturvernforbundet forsøkte i 1995 å få nåværende miljøvernminister Guro Fjellanger inn i ledelsen i forbundet, til tross for at Fjellanger tapte voteringen om generalsekretærjobben for Terje Kronen. Nå skal Fjellanger avgjøre om forbundet får ekstra pengestøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette hevder generalsekretær Terje Kronen i et brev Aftenposten gjengir. Generalsekretæren antyder i brevet til landsstyret at Sørensen gjennom «lobbyvirksomhet» og «omkampkultur» har forsøkt å hjelpe venninnen Guro Fjellanger til en ledende stilling i Naturvernforbundet, etter at landsstyret foretrakk Kronen med 13 mot 12 stemmer.

Ifølge Dagens Næringsliv avgjør miljøvernminister Guro Fjellanger den økonomiske skjebnen til Naturvernforbundet, fordi forbundet må ha 2 millioner kroner i ekstra støtte fra departementet for å unngå gjeldskrise. Dette framgår av en revisorrapport.

Ekspedisjonssjef Jon Rørvik i Miljøverndepartementet sier til Dagens Næringsliv at det ikke er avgjort om Naturvernforbundet får ekstra støtte.

Miljøvernminister Guro Fjellanger kom torsdag med uttalelser som ble tolket som klar støtte til Heidi Sørensen som leder av Naturvernforbundet, noe som førte til kraftige reaksjoner fra Arbeiderpartiet og Høyre.

Heidi Sørensen vil ikke kommentere påstandene fra Terje Kronen, men viser til at hun vil redegjøre for landsstyret i dag, skriver Aftenposten.

(NTB)