Sørg for å ha nok penger på kontoen før påske

I alle fall hvis du er kunde i Dnb Nor eller Postbanken.

STENGT: DnB Nor sin fysiske bank holder stengt i påska, men også banken din på PCen og mobilen vil være stengt i år. Bank- og kredittkortene dine vil holdes åpne så lenge beholdningen rekker. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STENGT: DnB Nor sin fysiske bank holder stengt i påska, men også banken din på PCen og mobilen vil være stengt i år. Bank- og kredittkortene dine vil holdes åpne så lenge beholdningen rekker. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «I påsken oppgraderes kundesystemet. Vi beklager at Nettbank, SMS, Kontofon og Mobilbank vil være ute av drift fra ons. 20. til lør. 23. april. Hilsen DnB NOR»

Den tekstemeldinga har en rekke av Norges største bank sine kunder fått tikkende inn på mobilen den siste tida.

- Det er riktig. I forbindelse med at Dnb Nor og Postbanken går over til felles kundesystem vil disse tjenestene være utilgjengelig for bankenes til sammen to millioner kunder, forteller informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i Dnb Nor.

Hvis påskeferien i år egentlig skulle gå med til å betale inkassokrav, høres det kanskje fryktelig ut at banken skal være utilgjengelig. Men regningene hadde ikke blitt betalt uansett.

- Dette er i påskedager hvor bankene er stengt og hvor det ikke vil være mulig å betale regninger uansett, sier hun.

Men noen konsekvenser får nedetida. Man får ikke overført penger til seg selv eller sjekket saldoen, tjenester som vanligvis er mulig å gjennomføre høytid eller ikke.

- Det blir disse begrensningene, så eventuelle overføringer må gjøres før påske, sier Rasmussen.

Hun forteller at de har forsøkt å nå sine kunder ved å informere om oppgraderingen i to måneder. Det er sendt brev, lagt ut informasjon på nettbanken og på nettsider, samt sendt ut SMS til kundene de har mobilen til, opplyser Rasmussen.

For de som lurte: Bank- og kredittkortene dine vil fungere til både varekjøp og uttak/saldo i hele påska. Så lenge du finner en butikk som er åpen.

Bankene har lagt ut detaljert informasjon om nedetida på sine hjemme sider: Dnb Nor Postbanken.

Oppgradering av kundesystemet er ikke den eneste utfordringa Dnb Nor har om dagen. På sine nettsider opplyser banken at det er observert forsook på å gjennomføre falske transaksjoner I nettbanken fra PC-er som er infisert av en trojaner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer