Sorg i Bærum Seilforening

Medlemmene i Bærum Seilforening reagerer med sorg og vantro på nyheten om at foreningens regattasjef og styremedlem, Jon-Arne Seeland, er omkommet i et forlis utenfor spanskekysten. Også en av de savnede, Sigmund Ellingsen, var aktiv i foreningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et hardt slag for oss og for klubben. Vi er forferdelig nedstemte, alle sammen, sier formannen i Bærum Seilforening, Edmund Krøtø til NTB.

Erfarne seilere

- Begge klubbmedlemmene var erfarne regatta- og havseilere. Sigmund Ellingsen er også medlem av Norges Seilforbunds tekniske komité. Det er ufattelig at forliset kunne skje i dette havområdet, som ikke er kjent for å være spesielt vanskelig å seile i, fremholder han.

Som tidligere importør av Benneteau-båter er klubbmedlem Kjell Lunde godt kjent med båttypen de tre nordmennene forliste med, en 51 fots Benneteau «First».

- Det franske verftet har vært verdens største produsent av seilbåter. Båtene er blant de beste som er laget av masseproduserte standardbåter. Det viktigste er at båten er godt vedlikeholdt, sier Lunde.

Båten som nordmennene seilte var, ifølge Lundes opplysninger, bygget i 1987.

- På et møte i seilforeningen i forrige uke fortalte Seeland at båten skulle seiles hjem til Norge fra Nice. Båten tilhørte Lars Fallet, som jo også er savnet i forliset. På møtet spurte han om noen ville bli med på turen, sier Kjell Lunde.

For få?

Lunde er varsom med å uttale seg om mulige årsaker til forliset.

- Noen teorier har man jo. Det er ikke sannsynlig at en så stor båt går ned, selv i dårlig vær. Det kan ha vært en teknisk årsak til forliset. Jeg synes også det var litt lite mannskap til en så stor båt. Jeg ville i hvert fall hatt med fem om bord, sier Lunde.

Jon-Arne Seeland etterlater seg kone og to barn, en datter og en sønn.

(NTB)