Sorg og sinne

Shila Bigdely gikk på skolen i San Miguel de las Salinas. Her bor det 5525 mennesker. I går demonstrerte 2000 av dem mot vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

SAN MIGUEL DE LAS SALINAS (Dagbladet): I første rekke kom klassekameratene til Shila Bigdely. De bar en plakat med ordlyden «Contra la violencia - mas seguridad» (Mot vold - mer sikkerhet). Like bak dem kom faren Fahrad Bigdely sammen med flere venner av familien. De bar bilder av Shila og stilte spørsmålet: Hvem drepte jenta mi?

Det var et stille og alvorstynget demonstrasjonstog som gikk den vel kilometerlange strekningen fra rådhuset til skolen, hvor Shila gikk. Rundt 2000 anslo politiet var med i toget, men vi så påfallende få nordmenn. I området rundt Torrevieja bor det rundt 5000 nordmenn, og ytterligere flere tusen har kommet for å ta påskeferien på stranda.

Ingen venner

- Shila var ei flott jente som vi alle vil huske. Det som ble gjort mot henne, ble gjort mot kvinner i alle aldrer. Vi oppfordrer alle til å være med på og sørge for at dette aldri skjer igjen, sa rektor Manuel Fresneda Saez i oppropet han leste opp på vegne av skolen.

- Jeg synes det var hyggelig at så mange kom, sa faren til den drepte jenta, men jeg synes også det er trist. Shila kjente ingen her. Hun hadde ingen venner. Skolen må ta tak i dette, og sørge for at utenlandske elever som begynner her, blir integrerte.

I dag skal det gå et demontrasjonstog fra åstedet hvor Shila ble funnet, til rådhuset i Orihuela. Samtid blir det arrangert en minnegustjeneste for jenta.

Ei uke til på likhuset

Rettsmedisinerne er ennå ikke ferdige med obduksjonen av den drepte jenta.

Dommeren i Orihuela bestemte i dag at Shila Bigdely ikke kan utleveres til familien før tidligst om en uke. Familien er fortvilet over behandlingen de får, og har bedt om assistanse fra en norsk psykolog som bor i Alicante.

MOT VOLD: Over to tusen mennesker demonstrerte mot vold i gatene i byen San Miguel de las Salinas i går.
- VOLDTATT OG DREPT: Fredag ble norske Shila Bigdely (13) funnet drept, skjult under en sofa i feriebyen Playa Flamenca ved Torrevieja i Spania.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer