Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørgedag i Libanon etter uro i Beirut

Libanons statsminister Fouad Siniora har erklært mandag som nasjonal sørgedag, etter at minst sju personer ble drept under uroligheter i en forstad til Beirut søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanons statsminister Fouad Siniora har erklært mandag som nasjonal sørgedag etter at minst sju personer ble drept under uroligheter i en forstad til Beirut søndag.

- Vi ber om at mandag blir en nasjonal sørgedag og at alle skoler og universiteter holder stengt, sa Siniora søndag kveld.

Minst sju personer ble drept og mellom 20 og 30 personer såret i sammenstøtene søndag, ifølge den libanesiske opposisjonen.
Spredte seg
Urolighetene spredte seg etter at et medlem av opposisjonsbevegelsen Amal ble drept da både demonstranter og libanesiske soldater løsnet skudd.

Etter skytingen oppfordret Amal sine tilhengere til å stanse protestene og fjerne seg fra gatene. Men uroen fortsatte og søndag kveld hadde tallet på drepte steget til minst åtte, ifølge opposisjonen.

En opposisjonskilde sa søndag at en sivilperson og en redningsarbeider var blant de drepte, mens en annen sa at alle var medlemmer av enten Amal eller Hizbollah.

Demonstrantene protesterte mot regjeringen og vedvarende strømmangel i forstedene sør for Beirut. Tilhengere av opposisjonen satte fyr på dekk og sperret av en hovedvei sørøst for hovedstaden før skuddvekslingen oppsto.

- En farlig tid


Libanon er inne i den verste politiske krisen siden borgerkrigen i årene 1975-1990. Den syriskvennlige opposisjonen, med Hizbollah i spissen, og de mer vestligorienterte støttespillerne til regjeringen klarer ikke bli enige om sammensetningen av en ny regjering.

Landet har vært uten president siden Emile Lahoud gikk av etter endt presidentperiode 23. november.

- Dette er en sørgelig tid. Landet vårt går igjennom en svært farlig periode, sa statsminister Siniora søndag. (NTB)

OPPTØYER: Libanesiske soldater ble satt inn mot sjiamuslimske demonstranter i Beirut søndag. Minst åtte personer ble drept i forbindelse med demonstrasjonen, ifølge den libanesiske opposisjonen. Foto: SCANPIX
OPPTØYER: Libanesiske soldater ble satt inn mot sjiamuslimske demonstranter i Beirut søndag. Minst åtte personer ble drept i forbindelse med demonstrasjonen, ifølge den libanesiske opposisjonen. Foto: SCANPIX Vis mer
SATTE INN PANSER: Pansrede kjøretøyer patruljerte gatene i en forstad sør for Beirut etter at det brøt ut uroligheter under en demonstrasjon søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media