- Sørgelig at folk må møtes på slike måter

Men naturistforeningen tror ikke sextrafikken blir borte ved å fjerne nakenstrand.

TRANDSEX OPP I KOMMUNEN: Oppegård kommune skal avgjøre Strandskogen nudiststrands fremtid etter rapporter om plagsom strandsex. Foto: Øistein Norum Monsen
TRANDSEX OPP I KOMMUNEN: Oppegård kommune skal avgjøre Strandskogen nudiststrands fremtid etter rapporter om plagsom strandsex. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslo Naturistforening har ikke mottatt klager om sjenerende oppførsel på naturiststranda på Svartskog sør for Oslo.

Foreningsleder Elisabet Åril, ble ganske overrasket da grunneierforeningen i området kontaktet henne og fortalt at stranda var blitt et fristed for sex.

- Fra tidligere, en 5-6 år tilbake så har vi hørt om en del episoder. Men ikke de siste årene. Det kom veldig overraskende på meg, forteller Åril.

Fikk se bilder Naboenes snikbilder av aktiviteten legges fram på et møte i kommunen i dag.

Bildene ble også vist fram for Oslo naturistforening.

- Vi fikk se en del bilder. Jeg skjønner at det er ubehagelig for naboene hvis det er slike forhold som på bildene. Han som bodde på naboeiendommen var ganske sint. Han ønsket veldig at vi skulle si fra oss dette som en fristrand slik at det ble en vanlig offentlig strand. Det er vi sterkt i mot, sier foreningslederen.

Elisabet Åril synes det er veldig trist hvis naturiststranda blir borte fordi noen driver med straffbar aktivitet.

 - Det er mange som tror at naturistforeningen nærmest praktiserer fri sex. Det er helt feil. Naturisme har ingenting med sex å gjøre. Vi vil bare få lov til å bade og sole oss uten så mye tekstiler. Det er det eneste vi driver med, påpeker hun.

Hun understreker at det er kommunens oppgave å se til at det ikke foregår lovstridig aktivitet der, ikke naturistforeningen.

Usjenert - Strandskogen ligger ganske usjenert til. Det gjøre det kanskje lettere å drive med lyssky aktivitet her. Jeg har også hørt at parkeringsplassen der året rundt blir brukt til ting som ikke er bra. Den er nok blitt et fast møtested for homofile i bil. Det er sørgelig at folk må møtes på slike måter for å nyte livets gleder. Men jeg tror ikke problemet blir borte ved at man fjerner naturiststranda, sier Åril.

Naturistforeningen har også flere ganger i sommer besøkt stranda uten at de har sett noe til trafikken som naboene beskriver.

Tilknappet periode - En lang periode på 80-tallet var det helt greit å være naturist. Plutselig rundt år 2000 forandret det seg. Nå er samfunnet fryktelig tilknappet. Folk grøsser på ryggen bare av å måtte ta av seg trusa for å skifte på seg badetøyet. Det har vært folk som har badet på tilmålte steder for fribading som har blitt kjeppjaget.

Hvorfor tror du det er slik?

- Det er litt som moten og lengden på skjørtekantene. Tidene bare forandrer seg. Om noen år så kan det hende at naturisme blir veldig inn igjen.

VED STRANDA:  Naboene til stranda forteller om utstrakt sex-trafikk. Foto: Øistein N. Monsen
VED STRANDA: Naboene til stranda forteller om utstrakt sex-trafikk. Foto: Øistein N. Monsen Vis mer