- Sorgen vil alltid være der, men det er lettere nå som vi vet

I to år har familien til Thor Egil Nilsen Vårdal (18) trodd at sønnen fyllekjørte da fire ungdommer omkom i en voldsom frontkollisjon i Søgne. Nå viser det seg at 18-åringen var edru.

OMKOM: 18 år gamle Thor Egil Nilsen Vårdal døde i en trafikkulykke i Trybakken 10. september 2010. I to år trodde alle at han hadde kjørt ulykkesbilen i alkoholpåvirket tilstand. En ny rapport viser at dette ikke stemmer. FOTO: PRIVAT
OMKOM: 18 år gamle Thor Egil Nilsen Vårdal døde i en trafikkulykke i Trybakken 10. september 2010. I to år trodde alle at han hadde kjørt ulykkesbilen i alkoholpåvirket tilstand. En ny rapport viser at dette ikke stemmer. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag 10. september 2010 omkom fire ungdommer i en frontkollisjonen med en lastebil i Trybakken i Søgne. Da redningsmannskap ankom ulykkesstedet var Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vårdal (18), Karen Marie Ekrem Olsen (20) fra Mandal, og Therese Daland Unosen (20) fra Lindesnes alle døde.

Fire uker senere konkluderer politiet med at sjåføren av bilen, 18-årige Thor Egil Nilsen Vårdal, hadde promille.

Nå viser nye undersøkelser foretatt av Havarikommisjonen at Vårdal ikke hadde drukket alkohol likevel, skriver Fædrelandsvennen. Tilbake sitter en lettet familie.

Stemte ikke Moren til ulykkessjåføren, Mona Helene Nilsen Dahl, forteller til Dagbladet at det stemte bare ikke at sønnen skulle være alkoholpåvirket da han satte seg bak rattet.

- Det stemte ikke overens med de tingene han gjorde før ulykken, og med de personene han var sammen med. Jeg visste med meg selv at han ikke hadde promille, sier hun.

Hun forteller at sønnen gikk hjem fra skolen i Mandal i 15-tiden ulykkesdagen. Deretter satte han og vennene seg i bilen med kurs mot Kristiansand, hvor Vårdal har et jobbintervju kl 16.30. Klokken 17.15 bruker han kredittkortet på MacDonalds, og klokken 17.30 sender han en tekstmelding til stefaren hvor han forteller at han fikk jobben som telefonselger. Klokken 18.30 setter de fire ungdommene seg i bilen igjen for å kjøre strekningen Kristiansand til Mandal. Vårdal skal nemlig hjem og sitte barnevakt for småsøsknene på kvelden. Klokken 19 inntreffer ulykken hvor de fire dør momentant i en frontkollisjon med en trailer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer