TO OMKOM:  Båtføreren er siktet for uaktsomt drap etter båtulykken i Røyken. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TO OMKOM: Båtføreren er siktet for uaktsomt drap etter båtulykken i Røyken. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Sørgende samlet etter båtulykke i Røyken

To personer mistet livet. Båtføreren er siktet for uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Pårørende og venner samlet seg søndag på brygga ved Åros i Røyken, der to mennesker mistet livet i båtulykken lørdag kveld. Båtføreren er siktet for uaktsomt drap.
Alle de fire om bord ble slengt ut av den 20 fot store skjærgårdsjeepen som kjørte i ei brygge ved Killingholmen i Røyken ved 22-tida lørdag.


En mann ble funnet omkommet like etter ulykken, mens en kvinne var savnet. Hun ble funnet omkommet av dykkere like etter midnatt, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Begge de omkomne var fra Røyken, han i 30-årene, hun i begynnelsen av 20-årene.

I tillegg er en mann i midten av 30-årene innlagt på Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige skader. Fordi luftambulansen sto på bakken på grunn av askeskyen fra Island, ble mannen fraktet med brannbåt til Oslo. Ifølge sykehuset har han alvorlige bruddskader, men tilstanden er stabil.

Siktet

Mannen i slutten av 30-årene som førte båten, ble lettere skadd og sendt til legevakta i Røyken kommune. Søndag ble han siktet for uaktsomt drap med motorbåt.

Bakgrunnen er at han har kjørt for fort i mørket i et trangt sund.

- Vi har tatt rutinemessig utvidet blodprøve av ham, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt.

Mannen ble avhørt søndag formiddag, og politiet har besluttet å ikke varetektsfengsle ham.

- Så langt har avhørene vært positive, i den forstand at mannen har hjulpet oss videre i saken. Han har mistet to gode venner, og det er selvsagt en stor belastning for ham, sier lensmann i Hurum Reidar Foss til NTB.

Krimteknikere fra Drammen politistasjon har søndag gjennomført tekniske undersøkelser på brygga og båten.

Minnestund

Ulykken ble raskt oppdaget av øyenvitner, som kontaktet nødetatene og selv kastet seg i båter for å hjelpe dem som hadde falt i vannet.

Alle de fire involverte i ulykken kommer fra Åros og Sætre, to tettsteder på Hurumlandet. Ulykken skjedde midtveis mellom de to stedene, og båten var på vei fra Sætre til Åros. Ifølge Drammens Tidende kom flere hundre personer innom ulykkesstedet i løpet av søndagen. Noen tente lys, andre la ned buketter eller kastet blomster på sjøen for å minnes de omkomne. 


(NTB)


SØKTE I VANNET:  
Dykkere på vei ut i vannet for å søke etter den savnede kvinnen ved ulykkesstedet i Røyken. Hun ble funnet død. Også en mann omkom i ulykken, mens en ble alvorlig skadd og en lettere skadd.
SØKTE I VANNET: Dykkere på vei ut i vannet for å søke etter den savnede kvinnen ved ulykkesstedet i Røyken. Hun ble funnet død. Også en mann omkom i ulykken, mens en ble alvorlig skadd og en lettere skadd. Vis mer