Sørgende småby begraver drapsofre

Den lille byen Jonesboro i Arkansas var preget av sorg da to av av de fem drapsofrene fra den ufattelige skytetragedien ble begravet fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede torsdag kveld var flere hundre mennesker innom hjemmet til den drepte 12 år gamle jenta Paige Ann Herring for å overrekke sine kondolanser til familien. Fredag ble Paige Ann og 11-åringen Natalie Brooks stedt til hvile. To andre skolejenter og deres lærer begraves lørdag.

Livet er ikke det samme i Jonesboro etter at to gutter på 11 og 13 år tirsdag lokket medelever og lærere i et bakhold ved Westside Middle School, før de åpnet ild med flere skytevåpen. Ti personer ble såret i angrepet, i tillegg til de fem drepte. Fem av de sårede lå torsdag fremdeles på sykehus, men situasjonen var ikke lenger kritisk for noen av dem.

Tragisk

President Bill Clinton, sa fredag at han hadde bedt for de drepte og sårede. Clinton som for tiden er på rundreise i Afrika, rettet oppmerksomheten mot sin hjemstat Arakansas under en felles pressekonferanse med Sør-Afrikas president Nelson Mandela torsdag.

- Tanker fra hele verden går til drapsofrenes nærmeste. Det fins ikke noe mer tragisk enn et barn som blir fratatt muligheten til å vokse opp, sa Clinton.

Han la til at han hadde hatt telefonsamtaler med både guvernøren i Arkansas og borgermesteren i Jonesboro. Torsdag kveld hadde han også en lang prat med rektoren ved ungdomsskolen der skytingen fant sted.

(NTB-Reuters)