Sørgende strømmer til skolen i Winnenden

Åpen skole for elevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WINNENDEN (Dagbladet.no): Dagen etter at tolv elever og lærere ble drept på Albertville-Realschule, er det fortsatt et enormt presseoppbud utenfor skolen. Samtidig strømmer det på med lokale som vil vise ofrene respekt - og ansamlingen av lys, kosedyr og hilsener vokser og vokser.

I skolens idrettshall er det åpent hus for elever og foreldre som vil snakke ut om den forferdelige gårsdagen, da den tidligere eleven Tim Kretschmer (17) stormet inn i klasserom på skolen på sin drapsturné som først sluttet da den bevæpnede gutten tok livet av seg i nabobyen Wendlingen.

Da var til sammen 16 mennesker døde, inkludert en ansatt ved en psykiatrisk institusjon og to tilfeldige personer på parkeringsplassen utenfor et supermarked.

Politiet holder pressekonferanse i administrasjonssenteret i distriktet Rems-Murr, Waiblingen, klokka 12.00.

Dagbladet.no følger pressekonferansen.

Dette er saken:

•Klokken 9.30 lokal tid går 17 år gamle Tim Kretschmer inn på sin gamle skole Albertville Realschule i Winnenden en forstad til Stuttgart i Tyskland iført svart militæruniform og gassmaske.

•Inne på skolen starter han å skyte. Han dreper tolv personer, ni elever, av dem åtte jenter og 3 kvinnelige lærere.

 •9.33 mottar politiet den første nødmeldingen fra en livredd elev.

•9.35 ankommer den første politipatruljen skolen. De møter drapsmannen i første etasje av bygningen. Kretschmer flykter fra skolen i farens Porsche, men skyter og dreper en mann han passerer utenfor en psykiatrisk klinikk. Politiet finner store mengder ubrukt ammunisjon på skolen. Det antas at han hadde planlagt å drepe mange flere.

• 1000 mann settes inn i jakten på 17-åringen, inkludert politihelikopter og hunder.

•10.00 stormer de foreldrenes hjem i Leutenbach, 12 kilometer fra skolen.

•12.04 kaprer 17-åringen en bil og tvinger sjåføren til å kjøre sørover. De blir sittende fast i trafikken, og han får bilføreren til å snu og kjøre mot Wendlingen, 40 kilometer fra Winnenden. Bilføreren unnslipper og får varslet politiet.

•Politiet følger Kretschmer til et industriområde i Wendlingen.

•12.30 havner han i skuddveksling med en sivilkledd politimann. Han dreper to tilfeldig forbipasserende og skader to politibetjenter Når han prøver å unnslippe blir han truffet i beina. Han faller, men klarer å lade om geværet.

•Kort tid etter blir han funnet død. Han tatt sitt eget liv.

•Noe motiv for drapene er ennå ikke kjent.

(Kilde: BBC, Bild, Der Spiegel)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer