- Sørger ikke Storberget for gransking nå, er han en pingle

Høyres André Oktay Dahl krever at Rettsmedisinsk institutt ses nærmere på etter Ballos hurtigavgang.

KREVER GRANSKING: Høyres André Oktay Dahl (H) krever at justisminister Knut Storberget sørger for gransking av RMI etter Ballos avgang i dag. 

Foto: Nina Hansen/Dagbladet
KREVER GRANSKING: Høyres André Oktay Dahl (H) krever at justisminister Knut Storberget sørger for gransking av RMI etter Ballos avgang i dag. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I dag kom sjokkbeskjeden om at direktør Olav gunnar Ballo i Rettsmedisinsk institutt (RMI) går av, bare etter få måneder i direktørstolen.

- Jeg har opplevd arbeidssituasjonen ved RMI som mer krevende enn det jeg på forhånd hadde regnet med. Summen av dette og familiære forpliktelser gjør at jeg har behov for å få redusert den samlede belastningen. Dette er grunnen til at jeg sier opp, sier Olav Gunnar Ballo i en pressemelding.

Krever granskingBallo ble ansatt ved RMI 1. august i fjor. Han sier han ønsker å gjøre overgangen til ny direktør så smidig som mulig.

Høyre og justispolitisk talsmann, André Oktay Dahl, krever at justisminister Knut Storberget tar affære etter bråoppsigelsen.

- Hvis ikke statsråden sørger for gransking av Rettsmedisinsk institutt nå som Ballo går av, er han en pingle, sier Oktay Dahl til Dagbladet.

- Det er en grunn til at Ballo gikk av. Jeg kjenner ikke detaljene i de interne problemene eller hva som har skjedd her, men dette er et godt tidspunkt å granske det nærmere, mener Høyre-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer