UFATTELIG TRAGEDIE: USAs utenriksminister, Hillary Clinton, skrev en lang hilsen i kondolanseprotokollen ved den norske ambassaden i Washington D.C. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
UFATTELIG TRAGEDIE: USAs utenriksminister, Hillary Clinton, skrev en lang hilsen i kondolanseprotokollen ved den norske ambassaden i Washington D.C. Foto: Ørjan F. EllingvågVis mer

Sørger med Norge

Hillary Clinton kom til den norske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): USAs utenriksminister, Hillary Clinton, kom i dag til den norske ambassaden for å gi sine kondolanser etter terrorangrepene sist fredag.

Hun har selv kontor tvers over veien for den norske ambassaden, og Dagbladet var med da hun ble tatt imot av charge d'affaires ved ambassaden, Berit Enge, klokka 9 torsdag morgen amerikansk tid.

- Ufattelig tragedie Et stearinlys var tent, og blomster i de norske fargene prydet bordet.

-Tragedien som er skjedd, er ufattelig. Vi ønsker å hilse til hele det norske folk i en veldig vanskelig tid, sier Clinton.

Stillferdig og alvorlig hilste utenriksministeren på ambassadeansatte før hun satte seg ved bordet for å signere protokollen. Hun legger ikke skjul på at hun er svært berørt av det som er hendt.

- USA og det amerikanske folk står sammen med Norge og det norske folk i denne tristhetens og sorgens tid, skrev hun i blant annet i sin kondolansehilsen.

- Spesiell symbolverdi Tidligere i uka har president Barack Obama og visepresident Joe Biden signert den norske kondolanseprotokollen. At også Clinton tar seg tid til et besøk på ambassaden, understreker på nytt hvor dypt rystet amerikanske politikere er over det som er skjedd i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenfor den norske ambassaden hadde mange lagt ned blomster ved statuen av kronprinsesse Märtha. Pågangen av folk som ville signere kondolanseprotokollen har også vært så stor at ambassaden besluttet å la de ligge fram én dag lenger en planlagt.

- At Clinton kommer er et eksempel på hvor grepet folk her borte er av tragedien i Norge. Siden det skjedde er det kommet en strøm av henvendelser og besøkende. Vi setter pris på alle. Samtidig har det en spesiell symbolverdi at noen fra det aller høyeste nivået i amerikansk politikk tar seg tid til dette, sier charge d'affaires, Berit Enge, til Dagbladet.

Fordømmer terror Allerede søndag fordømte Clinton terrorhandlingene.

- USA fordømmer sterkt terrorisme uansett hva som forårsaker det eller hvor det kommer fra. Amerikanske hjerter går ut til ofrenes familier, det norske folk og myndigheter. Den tragiske hendelsen er en påminnelse om hvor dyrebar gave livet er, sa Clinton.