SØRGESAMLING: Olje- og energiminister Ola Borten Moe skal holde tale for pårørende og andre berørte av gisseltragedien i Algerie. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SØRGESAMLING: Olje- og energiminister Ola Borten Moe skal holde tale for pårørende og andre berørte av gisseltragedien i Algerie. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Sørger over de drepte i Algerie

I dag samles pårørende sammen med ledelsen i Statoil for å sørge over tapet av de fem medarbeiderne som ble drept i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Sørgesamlingen i Håkonshallen i Bergen er for pårørende, direkte berørte, representanter fra ledelsen, støtteapparat og andre involverte Statoil-ansatte. Olje- og energiminister Ola Borten Moe er også tilstede for å holde en tale.

De fem som er bekreftet døde etter gisselaksjonen ved gassproduksjonsanlegget In Amenas i Algerie er Victor Sneberg (56) med bosted i Sandnes, Tore Bech, 58 år, bosted Bergen, Hans M. Bjone, 55 år, bosted Brandbu, Thomas Snekkevik, 35 år, bosted Austrheim/Bergen, og Alf Vik, 43 år, bosted Grimstad.

Musikk og dikt
I alt ble 37 utenlandske gisler drept i aksjonen. I tillegg ble en algerier drept.

Konsernsjef Helge Lund vil også holde en tale. I tillegg blir det musikk av Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse. Karoline Krüger skal lese dikt.

Seremonien i Håkonshallen starter klokka 12.00 og er ventet å vare i tre kvarter. Klokka 1200 vil det også være ett minutts stillhet på lokasjoner i Statoil, eller på et annet egnet tidspunkt der det er behov for det.

SAMLES: Med konsernsjef Helge Lund i spissen samles ansatte og pårørende i Statoil klokka 12.00 i Håkonshallen i Bergen.
Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
SAMLES: Med konsernsjef Helge Lund i spissen samles ansatte og pårørende i Statoil klokka 12.00 i Håkonshallen i Bergen. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer