Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørger over fotballkompisen

Elever fra fire skoler sterkt preget etter at 15-åring fikk hjertestans og døde på fotballbanen.

SØRGER: Mange ungdommer kommer i formiddag til Heimdal kunstgressbane for å legge ned blomster, lys og sørge over den døde 15-åringen som fikk hjertstans under fotballtrening i går kveld. Foto: Tom E. Østhuus.
SØRGER: Mange ungdommer kommer i formiddag til Heimdal kunstgressbane for å legge ned blomster, lys og sørge over den døde 15-åringen som fikk hjertstans under fotballtrening i går kveld. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er mange som har det tungt i dag, sier styreleder i Heimdal Fotball, Magne Thorgård, til Dagbladet.

- I går kveld hadde vi ennå et håp om at det skulle gå bra med gutten. Nå som vi vet at han er død, forsterkes fortvilelsen og sorgen.

Den 15 år gamle gutten var på trening med fotballaget Heimdal gutter 16 på Heimdal kunstgressbane i Trondheim, da det tragiske skjedde i  går kveld:

Gutten falt om med hjertestans da han holdt på med å ta armhevinger. Trenerne satte straks i gang med å gi livreddende førstehjelp, og ambulansen kom til stedet i løpet av bare fem minutter, men livet sto ikke til å redde. Natt til i dag ble det kjent at 15-åringen var død.

Må få info
- Vi vet ennå ikke hva som har skjedd, men håper å få informasjon om dette seinere i dag, sier fotballklubbens leder.

- Jeg tror det er viktig for ungene å få vite mer om dette, for flere er redde og lurer på om det er farlig å trene og om dette er noe som også kan skje dem.

Sørger
Mange ungdommer kommer i formiddag til fotballbanen for å sørge over sin døde kamerat. De legger ned blomster og tenner lys på ulykkesstedet, som nå er rammet inn med en sirkel av kjegler.

I SORG: Lagkamerater og venner har lagt ned lys og hilsner til minne om 15-åringen. Foto: Tom E. Østhuus
I SORG: Lagkamerater og venner har lagt ned lys og hilsner til minne om 15-åringen. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Noen gråter. Noen holder omring hverandre. Andre står bare stille og ser på blomstene og lysene.

Folk fra laget har også satt lys rundt hele fotballbanen, som ligger der med et tynt, hvitt rimlag.

Flere ungdommer, trenere og andre ledere i fotballaget er samlet på Heimdal Samfunnshus, for å snakke sammen og støtte hverandre i sorgen.

- Her er mange spillere og venner av avdøde, som synes det er godt å ha et sted hvor de kan være sammen, sier Thorgård.

Mange berørte
Svært mange er berørt av tragedien på Hemdal kunstgressbane:

28 ungdommer i alderen 15 og 16 år var til stede på gårsdagens trening, men fotballgruppa Heimdal gutter 16 består av hele 46-47 spillere. De kommer fra fire forskjellige skoler i Trondheim: Stabbursmoen skole, Åsheim ungdomsskole, Spongdal skole og Nidaros Idrettsungdomsskole.

SAMLET: Ungdommene samlet seg i sorgen i dag. Foto: Tom E. Østhuus
SAMLET: Ungdommene samlet seg i sorgen i dag. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

De tre trenerne som var til stede på treninga er også sterkt preget av det som har skjedd. Andre folk i apparatet rundt laget, samt en stor dugnadsgjeng som skulle rydde banen for vinteren, opplevde også dramaet på nært hold.

Idrettsgutt
Den omkomne 15-åringen var elev ved Nidaros Idrettsungdomsskole, der han begynte nå i høst, etter å ha gått de første skoleårene på Åsheim skole.

- Han var en fotballglad gutt og hadde dessuten venner fra nærmiljøet her på Nidaros, forteller rektor Bård Vinje til Dagbladet om hvorfor 15-åringen valgte å skifte skole før 10. klasse.

Rektor beskriver avdøde som et veldig positivt tilskudd til skolen.

- Han var hyggelig, blid og på alle måter en positiv ungdom, sier Vinje.

Sunn og frisk
Han legger vekt på at 15-åringen aldri har framstått som noe annet enn en sunn og frisk ungdom.

TUNGT: Leder Magne Thorgård i Heimdal fotball har en tung dag på idrettsanleggeti dag. Foto: Tom E. Østhuus.
TUNGT: Leder Magne Thorgård i Heimdal fotball har en tung dag på idrettsanleggeti dag. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer

- Så det var helt uventet for alle at noe sånt skulle skje, sier rektor Vinje.

Nidaror Idrettsungdomsskole er bare fem år gammel og drevet av en stiftelse. Skolen tilbyr elevene fysisk aktivitet hver dag, men er ellers en helt vanlig skole.

- Dette er ikke noen eliteskole eller talentfabrikk, men et tilbud for dem som er glade i idrett og vil ha et daglig gymtilbud, sier rektoren og forteller at de har søkere fra hele Trondheim.

Kriseplan
Alle de fire berørte skolene iverksatte i dag sin kriseplan, som innebærer at elevene får hjelp og støtte fra skolepersonalet, prest, helse- og psykiatritjenesten.

Det er ingen vanlig undervisning ved Nidaros i dag. All tid og energi brukes på samtale, informasjon og trøst.

- Elevene reagerer veldig forskjellig, slik det også er med voksne i liknende situasjoner. Noen gråter, mens andre bare er helt stille. En del er nok også bekymret for om dette er noe som kan skje dem, sier Bård Vinje.

Minnestund
Alle fotball- og håndballtreninger på Heimdal er avlyst i dag.

ULYKKESSTEDET: Stedet hvor 15-åringen falt om med hjertestans er rammet inn med en sirkel av kjegler, der stadig flere blomster og lys legges inn. Foto: Tom E. Østhuus.
ULYKKESSTEDET: Stedet hvor 15-åringen falt om med hjertestans er rammet inn med en sirkel av kjegler, der stadig flere blomster og lys legges inn. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer

I kveld vil det være en samling i Heimdal samfunnshus, der det skal gis informasjon fra fagpersonell.

I morgen blir det en minnestund ved Nidros Idrettsungdomsskole på formiddagen, og en minnestund i Heimdal kirke seinere på dagen.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media