Sørger over soldaten som ble brutalt drept i Londons gater

- Han var en kjærlig ektemann og en stolt far, sier Lee Rigbys familie.

DREPT: England ble rystet av et brutalt drap på åpen gate i London. Lee Rigby var soldat ved Royal Regiment of Fusiliers. Foto: Ministry of Defence/Reuters.
DREPT: England ble rystet av et brutalt drap på åpen gate i London. Lee Rigby var soldat ved Royal Regiment of Fusiliers. Foto: Ministry of Defence/Reuters.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag gikk to menn til angrep på Lee Rigby med kjøttøks og kniv på åpen gate, etter først å ha kjørt på han med en bil.
Det brutale drapet skjedde i Woolwich i London utenfor militærleiren der Rigby var stasjonert. Han vervet seg som soldat og tjenestegjorde i Afghanistan i 2009.

Rigby var gift og hadde en to år gammel sønn. Familien har kommet med en pressemelding hvor de skriver at Rigby var en «kjærlig sønn, far, bror, onkel og venn for mange».

Kollegaene i bataljonen Royal Regiment of Fusiliers beskriver han som en svært populær og morsom soldat, og en lidenskapelig tilhenger av fotballklubben Manchester United.

Brutalt drap De to mennene, som gikk til angrep på Rigby, var tidligere kjenninger av politiet, og blir beskrevet som «ensomme ulver».
Etterforskere gransker en mulig sammenheng mellom drapet og nigerianske islamister. Ifølge avisen The Guardian har de to gjerningsmennene nigeriansk bakgrunn.
I en video fra ITV som er tatt rett etter drapet blir en av gjerningsmennene filmet mens han roper:  
- Vi sverger ved den allmektige Allah at vi aldri vil slutte å slåss mot dere.

Måtte droppe uniform Rigby hadde på seg militæruniform da han ble drept, og det britiske forsvaret gikk i etterkant ut og frarådet soldater fra å bære uniform, i frykt for at flere angrep skulle skje.

BLOMSTERHAV: Sørgende legger ned blomster for å vise respekt til den drepte soldaten, utenfor militærleiren han jobbet.  FOTO: JUSTIN TALLIS/AFP
BLOMSTERHAV: Sørgende legger ned blomster for å vise respekt til den drepte soldaten, utenfor militærleiren han jobbet. FOTO: JUSTIN TALLIS/AFP Vis mer