- Sørger over tapet av to veldig gode venner

Minnestund i ettermiddag på Drammen havn for de to 18-åringene.

FUNNET I GÅR_  Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp i går ettermiddag utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny Olsen.
FUNNET I GÅR_ Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp i går ettermiddag utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny Olsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venner av de to 18-åringene som omkom i bilulykken på Drammen havn i påsken, arrangerer minnestund på ulykkesstedet 15.30 i ettermiddag der bilen med tre ungdommer havnet utfor kaikanten natt til påskeaften.
I går ettermiddag meldte den tredje gutten i bilen - en 18-åring fra Lier - seg for politiet og fortalte om det som hadde skjedd mer enn to døgn i forkant.
I går kveld ble de to omkomne 18-åringene - fra Nedre Eiker og Konnerud - funnet av dykkere på seks meters dyp i havnebassenget.
18-åringen som overlevde har blitt avhørt av politiet i dag.

- To veldig gode kamerater
- Han har det svært tungt nå. Han sørger over tapet av to veldig gode kamerater, og han føler med de omkomnes familier, sier hans advokat Anders Green til dt.no.

Etterforskningsledelsen kommer ikke til å uttale seg om ulykken før etter klokka 14 i dag, får Dagbladet opplyst ved politistasjonen i Drammen.

Advokat Anders Green vil fotreløpig ikke kommentere hvorfor 18-åringen som overlevde ulykken ikke meldte seg for politiet før utpå ettermiddagen 2. påskedag.

Mobiliserer
I dag er det opprettet to Facebook-grupper i forbindelse med ulykken, og venner av ungdommene mobiliserer foran minnestunden nær Tollboden på Drammen havn.

Før bilen ble funnet 2. påskedag hadde flere venner av 18-åringene satt i gang leting i Drammensdistriktet fordi familiene deres ikke hadde hørt fra dem siden fredag.

Bilen som havnet utenfor kaia, ble stjålet noen hundre meter lenger oppe natt til påskeaften.

Parkerte fredag kveld
Dagbladet har vært i kontakt med bileieren, som forteller at han parkerte ved Tollboden hotell ved 22-tiden fredag. Bilen var borte da han skulle hente den påskeaften formiddag. Eieren trodde først den var tauet bort på grunn av feilparkering.
 Det tok tid å sjekke inntauing i påsken, og derfor tok heller ikke han kontakt med politiet før 2. påskedag.

Det er ikke noe som tyder på at de tre 18-åringene kjente bileieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer