Sørger over treneren

Sammen med foreldrene la Ole Morten Bråthen Vardøy (8) la i går kveld ned blomster på stedet der fotballtreneren Johnny Øvergård (43) ble funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRUMSAND/FROGNER (Dagbladet): Politiet vet ikke hvordan mannen fikk skadene som kostet ham livet, men fant ut at han ble kjørt hjem av en drosje ved å spore bruken av mannens bankkort. Politiet kom først i kontakt med drosjesjåføren ved 16-tiden mandag ettermiddag. Sjåføren satt fortsatt i avhør ved midnatt.

Familie og venner tente i går kveld lys og la ned blomster på stedet der Johnny Øvergård ble funnet død. Hans Morten Vardøy, kona Torild Bråthen og sønnen Ole Morten Bråthen Vardøy (8) kjente den Johnny fra fotballmiljøet i Frogner I.L der han trente åtteåringene. De beskriver han som en ressursperson. En gledesspreder og en mann som stilte opp for ungene i klubben. De tok med sønnen til åsstedet for at han kunne se stedet og forstå hendelsen.

- Ole har ikke snakket så mye om det enda. Det som har skjedd har nok ikke gått opp for han, sier far Hans Morten Vardøy til Dagbladet.

Da familien kom til åstedet i går kveld hadde de fått den tunge beskjeden om at Johnny Øvergård var død. Kvelden før spilte åtteårslaget der han var trener turnering i nabobygda. Uvitende om at treneren hadde vært ute for en ulykke.

- Det er veldig leit, sier Ole Morten og hans familie.

Johnny Øvergård har trent laget de to årene det har eksistert. Han har selv vært aktiv fotballspiller og kunne lære ungene mye. Hans Morten Vardøy var lagleder på laget.

- Jeg har satt stor pris på å være lagleder sammen med johnny. Han var åpen og sa ting rett frem slik en nordlending pleier å gjøre, sier Hans Morten.

Fotballtreneren var opprinelig fra Balsfjord i Troms, men har bodd på Frogner i Sørum i omlag ti år. Folk i bygda har lært seg å sette pris på ham.

- Jeg har kjent ham i 15 år nå. Det her er så trist at jeg har ikke ord for det. På de stedene hvor han han bodde i Frogner vokste det frem et fint fellesskap. Det var mye takket være Johnny, sier Espen Frey som var på åstedet i går for å legge ned blomster.

Også kameratflokken til Johnny var der i går sammen med sine familier. De la ned blomster og tente lys.

Politiet kunne i går kveld ikke fortelle hva som hadde skjedd med 43-åringen.

SØRGER: Hans Morten Vardøy, kona Torild Bråthen og sønnen Ole Morten Bråthen Vardøy (8)ved stedet der Johnny Øvergård ble funnet.