Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørger over unge brannofre

Mens redningsmannskapene jobber på spreng for å identifisere likene av de 15 ungdommene som døde i hotellbrannen i Childers fredag, har myndighetene i den australske delstaten Queensland utpekt dagen i dag som offisiell sørgedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flaggene vaier på halv stang tre dager etter brannen på Palace Backpackers Hotel i byen Childers. Flesteparten av de 15 unge turistene som mistet livet i brannen er identifisert i brannruinene, men arbeidet med å hente dem ut har vært vanskelig. Regnet høljer ned. Og hotellet var i så dårlig stand da brannen brøt ut, at det vanskeliggjør arbeidet på branntomta ytterligere, ifølge BBC.

Redningsarbeiderne regner med å ha hentet ut resten av likene i løpet av dagen.

Etterlyser fruktplukker

I går samlet hele Childers-samfunnet seg til en minnegudstjeneste over de 15 unge ofrene. Overlevende tente lys for sine reisekamerater, og holdt rundt hverandre mens de sang salmer.

Sytti beboere reddet seg ut fra hotellet, som hovedsaklig ble brukt av omreisende ungdommer mens de jobbet som fruktplukkere i området, da den eksplosive brannen brøt ut fredag. Politiet leter nå etter en 37 år gammel fruktplukker som skal ha fremsatt trusler før brannen startet. Han ble sist sett løpende gjennom en park like før brannen ble oppdaget.

Blant personene som er bekreftet omkommet etter brannen var seks fra Storbritannia, fire fra Australia, to fra Nederland, og en fra hvert av landene Sør-Korea, Japan og Irland.

15 DØDE: Redningsmannskapene håper å få hentet ut de siste ofrene etter branntragedien i løpet av dagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling